Stig Flemming Jensen #35

If everything seems under control
 
your just not going fast enough

Ønsker du eller deres firma og bli en del av Jensen Racing. Ta en titt
her
og se hva vi kan gjøre for dere.Jensen Racing på sosiale medier:27/7-16


Nå har vi endelig kommet oss på sykkelen igjen, eller gitt det et forsøk ivertfall.

I helga var det duket for 5. og 6. NM runde på Karlskoga, og jeg valgte at vi skulle gi det et forsøk.

Vi reiste bort for å kjøre fri treningen på fredag, for å kjenne på hvordan formen var, hvordan benet ville fungere og om hodet var på rett plass.

Etter kræsjen tidlig i sesongen ble det klart at vi kom til å gå tilbake til Yamaha og på en R1.

Planen var i utgangspunktet at vi kom til å kjøre Yamaha i neste sesong, så vi bare framskynte den planen litt.

 

Det var meldt knall vær hele helga, og det var det. På lørdagen hadde vi 50 grader i asfalten, så det var virkelig godt og varmt.

 

Så, fri trening på fredagen, første gangen på banen etter ulykken  og da på en helt ny sykkel. Så det var noen faktorer som spilte inn denne helga.

Fri treningen gikk helt fint, måtte dog kjøre med en støvel som var noen nr for stor på høyre beinet for å ikke få så mye press på foten. Jeg fikk kjørt ca 8 runder før det begynte å verke.

Kjørte i et ok tempo med tanke på situasjonen, og på kvelden valgte jeg at vi skulle melde oss på løpene.

 

På lørdagen var det duket for kval.

Jeg fikk ikke noe mega tempo, og jeg slet litt med å få skikkelig flyt på kjøringen. Jeg hadde ingen håp om å sette noen rekorder denne helga, men ønsket å bli med i Superpolen for å få så mye kjøring som jeg kunne, men dette klarte jeg dessverre ikke. Kjørte inn til 10. startsport, noe som egentlig er helt ok, men man vil alltid litt mer.

 

På søndagen var det fortsatt knall vær og varmt. Litt “kjøligere” enn lørdagen, med “kun” 35 grader i asfalten.

Planen var klar, få en fin start og bare heng med de foran. Vi valgte et dekk som jeg trodde skulle være knall til disse forholdene.

 

Løp 1.

Starten gikk, og jeg hadde gjort noen prøve starter med sykkelen, og fikk en helt grei start. Litt rolig inn i første sving, for jeg var noe bekymret for benet.

Jeg lå på 7. plass de første rundene og de to foran meg begynte å åpne en luke til meg, men så begynte jeg å få opp farta litt og tok igjen han foran. Jeg gjorde noen forsøk på å bremse meg forbi, men jeg var litt reservert for å ikke gjøre noen feil eller ta noen ekstra sjangser. Jeg hadde nemlig bedre tempo enn de to foran meg.

Dessverre så begynte mitt bakhjul å ta slutt på runde 10 av 16, og dermed måtte jeg bare se på de kjøre i fra og jeg ble i tillegg tatt igjen av førere bak meg. Dette var veldig irriterende og jeg kunne ikke gjøre annet enn å kjempe så godt jeg kunne. Dette tok veldig på kroppen og foten, så siste delen av løpet var vondt, men det var bare å bite tenna sammen, fullføre skulle jeg! Jeg fullførte på 8. plass.

 

Løp 2.

Dette løpet var på 20 runder, så det var 4 runder lengre enn det første løpet. Dette gjorde meg nervøs med tanke på hvor vondt løp en var, og jeg håpet jeg skulle klare å fullføre. Kjørte på et annet dekk i løp 2, så håpet på at jeg ikke måtte slite like mye som i løp 1.

Dette løpet ble rødflagget etter kun 3 runder pga motor ras. Denne sykkelen la igjen olje inn mot første sving, og det måtte sanneres veldig.

På utslipps runden når vi skulle starte igjen, støvet det veldig fra dekkene når vi kjørte gjennom første svingen, og dette gjorde meg enda mer nervøs enn hva jeg var i utgangspunktet.

Jeg gjorde igjen en ok start, men pga sanneringen bremset jeg tidlig og tok det veldig forsiktig og dermed måtte jeg bare se at førere passerte forbi overalt, det var litt kaos, men bekymringene var for store til å ta noen sjangser.

Den første runden lå jeg på 14. plass, og det tok litt tid før jeg bestemte meg for å bare begynne å kjøre løp. Jeg kjørte forbi en og en fører og til slutt havnet jeg på 8. plass over mål linjen.


Så alt i alt var det en god helg på sykkelen igjen.

Neste runde er på Vålerbanen, men slik det er nå må jeg nok stå over og satse på å komme tilbake for fult 3.-4. september på Rudskogen og finalen. Beinet er ikke bra, og sesongen i år er ødelagt, men håper på å kunne fullføre finalen med et godt resultat! 

Til da, trenes det daglig for å være i så god form som jeg kan være. Det er mye tøying og bøying for å få foten bra og jeg ser framgang nesten hver uke, så det er kjempe artig!


Vi kommer sterkt tilbake!


 


15/6-16

Look what I just picked up ;)

Nå er vi endelig tilbake til røttene, rødt og hvit. 
Den nye Yamaha R1`en er virkelig en rå maskin som jeg gleder meg masse til å kjøre på. Det er nesten synd at man skal ta denne ut på banen.

Jeg fikk prøvd ut denne ifjor som vanlig gate sykkel med gate dekk på Rudskogen, og merket fort at dette er en maskin som er lett kjørt og man kan kjøre fort på.
Jeg trodde vi hadde en liten sykkel fra før, men denne er som en R6, men med noe mer punch i seg.

Vi kommer til å kjøre denne ganske stock i år pga alt av budsjett er brukt opp, men dempere fra K-Tech kommer på, så får resten av gromsakene komme på i vinter. 

Nå er det bare å vente til benet har fått grodd seg ferdig, slik at vi snart kan kjøre litt racing igjen. 
Neste runde er på ACR, men den er det bare å glemme, men kanskje er det muligheter for Karlskoga i Juli? Tiden får bare vise, og denne sesongen er dessverre kjørt for noen NM tittel, men vi kan kjøre for å kose oss og lade opp for neste år!

We will be back!

27/5-16

Nå er sesongen igang, men dessverre så har det ikke vært noen oppdateringer her, og det beklager jeg.

Dessverre så hadde jeg en kjempe kræsj under trening rett før første NM runde på Vålerbanen.
Dette medførte til at jeg havnet på sykehuset med knust ankel. Om man kan si det, så er jeg heldig at det var høyre ankel, og ikke venstre ankel som ble skadet. 
Så nå om dagen hoppes det rundt på krykker, men så fort gipsen er av, så håper jeg at jeg kan begynne å trene opp foten sakte men sikkert i basseng slik at jeg er tilbake så fort som mulig!

Under kræsjen så ble dessverre sykkelen totalt skadet, og slik det ser ut er det kun noen små deler som kan reddes, men en ny sykkel er et faktum at vi trenger.
Vi har derfor laget oss en liten støtte ordning på www.sponsor.no/jensenracing hvor vi håper at så mange som mulig har lyst til å bidra litt =)

Målet nå er å komme tilbake på sykkel så fort vi kan og dermed delta på finalen på Rudskogen under Motorfestivalen. Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å bli klar til finalen!

16/2-16

Om lørdagen var jeg så heldig å ha med vår nye samarbeidspartner Black Ant Norge og fotograf Jonas Ingstad med på Rudskogen for litt cross kjøring og bilder.

En liten pre view kan dere se her, men gled dere til resten! Dette blir fett! 

Sjekk ut siden til Jonas her
Dette er en meget dyktig fotograf!

14/9-15

Hvor skal man begynne?
For en helg dette har vært! Regn, sol, vind, opptørkende og masse rødflagg oppsummerer helga for oss førere ganske bra!

Som før, så kjører vi finalen under Rudskogen Motorfestival, hvor det i tillegg til oss er både F1 bil, shortcars, drifting, flyshow og stunt oppvisning for publikum, så det er en utrolig fin event å få lov til å være med på.

Helga startet bra med fint vær på fredagen og vi fikk kjørt bra på fri treningen.

 

Lørdagen derimot skulle vise seg fra en litt annen side. Vær meldingene meldte om skiftene vær og skiftene vær ble det.

Vi kjørte kval tidlig på morgenen, men heldigvis var det tørt. Vi fikk kjørt noen ok runder under kvalen, men pga mye trafikk fikk vi aldri helt flyten for å klinke inn en skikkelig god runde, men vi hadde 4. beste tid og dermed 4. startsport til dagens løp.

Og det var nå “morroa” starta.

Før løpet kom regnet, men det var ikke mye regn, men nok til at alt ble bløtt og vi måtte på med regnhjula. Når vi nærmet oss starten, hadde det sluttet å regne.

 

Starten gikk og vi var 3. mann inn i første sving, men tok meg kjapt forbi han foran. Den første runden gikk det veldig smått og alle kjørte pent og pyntlig. Jeg slapp dessverre forbi 2 førere, da jeg er litt for forsiktig i starten når det er slikt føre.

Men vi han på og vi ble 4 som lå foran. De foran var Ole Bjørn Plassen, Carl Berthelsen og Norvald Haaland, så det var de “store” gutta som lå foran meg.

Vi slet litt med feste bak på bakhjulet da vi hadde glemt å justere demperen og banen ble hele tiden tørrere og tørrere, men vi slapp aldri de tre foran og jeg stor trivdes. Jeg merket at tempoet var inne og jeg hadde ingen problemer med å følge de.

Etter 7 kjørte runder var det dessverre en fører som veltet og løpet ble rødflagget. Dermed var det inn i pit`n for at sykkelen og fører skulle bli fraktet bort.

Allerede når vi kom inn, begynte vi å diskutere dekk valg. Nå begynte banen og tørke opp såpass, så spørsmålet var. Skal vi gamble med å sette på slicks, eller ikke. Det tok litt lengre tid enn planlagt for å få klar gjort banen, så vi bestemte oss for å bytte til slicks bak, men la regndekket foran sitte, men det tok enda litt mer tid, så vi bestemte oss, bytt foran og!

 

Så var det klart igjen. Mange hadde nå byttet til slicks, men noen valgte regndekk. Vi kjørte ut på startplata og var klare for å kjøre de 7 siste rundene. Starten går, men vi får ikke kjørt en runde, før det igjen velter førere som gjør at løpet blir rødflagget og vi må inn. Siden vi hadde brukt så mye tid, og andre aktører skulle på banen, ble vi sendt inn til våre telt og det var usikkert på hva som kom  til å skje.

Heldigvis fikk vi prøve oss på en omstart litt seinere på dagen.

Nå var det ok vær og regnet holdt seg borte, men.... Bare noen minutter før vi egentlig skulle utpå, begynte det å regne. Da var det i all hast av med slicksa, på med regnhjula igjen. Regnet stoppet opp, og vi fikk beskjed om at F1 bilen skulle kjøre noen runder først. Under denne tiden, så begynte banen å tørke og vi måtte igjen finne ut hva vi skulle gjøre med dekk valg. Vi løp frem og tilbake mellom teltet vårt og banen for å se hvordan banen så ut. Tørket den opp? Tørket den fort nok opp eller ville det komme mer regn? Dette var en meget slitsom periode, men vi bestemte oss kun minutter før vi skulle ut, sett på slicks, for nå var det nesten helt tørt igjen.

 

Når vi så endelig kjørte ut på banen igjen, begynte det å dryppe igjen! Var det mulig? Skulle vi aldri slippe unna det været? Vi kjørte ut mot startplata, men det lille regnet som kom gjorde banen meget glatt. Når vi kom frem til startplata, valgte raceledelsen å avbryte løpet. Alle sto med slicks, og det ville ha vært uansvarlig å starte løpet. Siden det ikke lot seg gjennomføre med omstarter, så ble det delt ut halve poeng. Dermed fikk jeg 4. plass i det første “løpet” kun 1,4 sekunder over mål linja bak lederen.

Det var veldig ergelig, for jeg koste meg veldig i de rundene og jeg er sikker på at vi skulle klart å kjempe høyere opp ut i løpet.

 

Søndag, kval og løp.

Denne dagen var litt bedre. Regnet holdt seg borte, men vi fikk heller litt mer vind, så noe skulle det alltid være...

Kvalen gikk helt greit, men kjørte litt dårligere enn igår og fikk dermed bare 5. startspor til dagens løp.

 

Vi lå på 3. plass i sammendraget foran dette løpet, og hvis Ole Bjørn Plassen vant dette løpet, holdt det med at vi fikk 7. plass for å beholde 3. plassen.

 

Vi fikk ikke en helt bra start på løpet, og lå på 6. plass den første runden. Tok oss forbi på neste runde.

Dessverre så var det ikke så veldig varmt i bakken, og bak dekket jeg hadde valgt til dette løpet var et dårlig valg, noe som gjorde at jeg ikke fikk feste og det spant og slang. I tillegg til dette, så mistet vi balanserings vekter på framhjulet som gjorde at hele sykkelen vibrerte rett frem og i sving.

Men vi klarte å kontrollere 5. plassen inn til mål og dermed var 3. plassen i NM 2015 sikret!

Ole Bjørn Plassen vant løpet, foran Carl Berthelsen, Norvald Haaland og Daniel Østbye.

 

Det var utrolig deilig å komme over mål og vist at all trening, forberedelser, fokusering og vilje viser at det fungerer! Dette gir så utrolig stor motivasjon til å trene enda litt hardere, smartere og være så klare som vi kan til 2016!

 

Jeg må rette en stor takk til min far som har vært med i år igjen som mekaniker, uten han er dette vanskelig!

Stor takk til ho mor, som er med og fikser små tingene og passer på at vi får spist.

Takk til Tone Bækkelie Jacobsen for alle flotte bildene hu tar under alle NM helgene.

Takk til Tor Kjetil Lindblad som har hjulpet til under et par løp.

Gratulerer også til Norvald Haaland med årets NM tittel. 

 

Men ikke minst, tusen takk til alle dere som har heiet oss frem og har trua på oss!

 

Nå er det bare å begynne å jobbe mot 2016. Et par dager fri nå, så blir det bare å begynne å klar gjøre for 2016!  =)

28/8-15

Det er artig når nye samarbeidspartnere blir med på laget og støtter oss frem.

Vi ønsker Sport Senteret i Halden velkommen!
I den anledningen har vi gått i innkjøp av nye Hard Rocx sykler som skal variere treningen litt.

Kan anbefale Sport Senteret på det sterkeste til alle! Trenger du råd og tips, så vet disse gutta hva de snakker om. Ta en tur ned for en hyggelig og nyttig prat om det er noe dere trenger!

Vi takker for en super service!

17/8-15

I helga har vi igjen vært i aksjon, og denne gangen var det Vålerbanen som var på agendaen.

 

Hele helga har vært preget av et kanon vær! Sol, varme og aldri noe fare for regn...og det er slik vi liker det.

Helga startet med 3 fri treninger på fredagen. Vi kjørte et greit tempo på første trening, men både andre og tredje pass hadde vi problemer med å få farta ned på sykkelen, slik av man kunne få svingt inn i svingene. Vi jobbet med innstillingene på sykkelen, og uten noen datalogging, så er det bare å prøve seg frem.

Heldigvis var vi på rett vei!

 

Lørdagen var det 2 kvalifiseringer og eventuelt SuperPole som skulle kjøres.

 

Første kvalen gikk bra og jeg kjørte raskere enn min personlige beste tid rundt banen og det holdt til 4. beste tid.

Andre kvalen skulle vi prøve en ny taktikk og et nytt dekk. For første gang, så skulle jeg prøve et kval dekk. Dette er dekk som kun varer maks 4-5 runder, så det er viktig å få utnyttet de rundene maks!

Kjørte utpå med et vanlig dekk for å få noen oppvarmings runder, så var det inn å bytte. Byttet gikk fort og vi var raskt klare igjen. Allerede på første tellende runde, var vi nede på rekord tider og det gikk bare kjappere. Dessverre så havnet vi i trafikk og mistet mye tid og dermed var våre sjangser for full utnyttelse ødelagt. Tiden vi fikk kjørt var bare 0,1sek bak vår nye beste tid og igjen 4. raskeste tid.

 

Dermed skulle vi få kjøre SuperPole.

Og det var her vi egentlig skulle ha hatt kval dekket...men det har vi nå lært.

Lå lenge som 3. raskeste fører, men ble dyttet ned til 4. da de andre satte på sine kval dekk med kun 1 runde igjen.

Men med ny personlig beste tid rundt banen, var hele teamet fornøyd med en godt gjennomført kvalifiserings dag.

 

Søndag og løps dag!

Etter gårdagens SuperPole, hadde vi 4. startspor til begge løpene.

Første løpet fikk vi ikke en like god start som vi pleier og ble 5. mann inn i første sving, men kom kjapt forbi opp til 4.

Vi hang godt med de tre foran og følte at vi gjorde en god jobb. Pga av en kræsj, så ble løpet rødflagget når vi hadde 2 runder igjen, og dermed ble løpet erklert ferdig kjørt. Det var han som lå på andre plass som hadde gjort en feil og kræsjet, noe som gjorde at vi rykket en plass frem og dermed endelig en pall plass!

Så løp 1 ble det en pall plass og enda en ny personlig beste tid.

 

Løp 2.

Etter første løpets dårlige start, måtte starten bli bedre.

Starten gikk, kom bedre av linja denne gangen, og vi var først inn i svingen etter litt platekontakt med en annen fører.

Etter det holdt vi ledelsen de første 5,5 rundene, men etter litt gir problemer bommet jeg på mitt bremse punkt og måtte derfor stoppe nesten helt opp før jeg kunne svinge inn og dermed kunne de 3 bak fint og enkelt passere.

Litt for mye iver og vilje gjorde at jeg gjorde et par feil til og måtte dessverre gi opp min jakt på tet gruppa. Veldig synd, da jeg tror det hadde blitt et helt rått løp om jeg ikke hadde misset, men sånn er det!

 

Vi tar derfor med oss utrolig gode minner fra Vålerbanen denne gangen.  Gode erfaringer, kjørte kjappere enn før og avstanden til de foran minsker!

Sammenlagt ligger vi fortsatt på tredje, og vi skal kjempe hardt for å holde på den under finalen på Rudskogen 12.-13. september!

 

Takk til alle for denne gangen!  

22/7-15

Nå har vi vært i Karlskoga på Gelleråsen Motorstadion og kjørt 5. og 6. NM runde.

 

Fredagen startet med knall vær, dog litt mye vind, men ellers en solfylt dag.

Dette er første gangen vi kjører her siden NM i fjor, så vi måtte jobbe litt med oppsettet på sykkelen. Vi hadde gode notater fra i fjor som vi jobbet ut ifra og fikk et godt oppsett på sykkelen.

 

På lørdagen var det duket for kval.

Dessverre så hadde jeg fått feber på natten og var ikke i form når vi skulle kjøre kval.

1. kval kjørte jeg kun noen få runder for å få en gjeldende kval i tilfellet jeg måtte stå over kval 2. Det var også veldig opptørkende bane etter en natt med regn, og hadde kun 9. beste tid.

Kval 2 tittet solen frem til tider og det var tørt. Formen var ikke blitt bedre, men jeg kjørte og kjørte da inn til 4. beste tid og dermed skulle jeg også kjøre Superpole.

Vi testet ut et nytt bakdekk som skulle være veldig bra til kval på Superpolen, men dessverre var det for kaldt i bakken og dekket ble fort revet og mistet grepet sitt, men det holdt til 5. beste tid, og da til 5. startspor til løpene.

 

Søndag og løpsdag.

Det var en veldig god følelse å våkne på søndagen og merke at formen var veldig mye bedre, feberen hadde heldigvis gitt seg.

Dessverre så hadde det regnet igjen på natten og litt på morgenen, så de 10 min med warm up som jeg følte jeg måtte få mest mulig ut av, ble kun til 5 min på en delvis tørr bane, så jeg fikk aldri testet å gitt skikkelig gass.

 

Løp 1.

Vanligvis er jeg en veldig god starter, men ikke helt nå. Fikk en helt ok start, men var 5. mann inn i første sving, så ikke helt fornøyd der.

Jeg holdt følge med de foran ganske lenge, så mistet 4. mann litt fart og jeg ble liggende bak han og kjempe. Jeg ble holdt igjen og bommet på mine forsøk på å komme forbi, slik at teten kunne stikke fra oss dessverre. Det ble en tett fight mellom 4. mann og meg. Planen var klar, ligg bak på siste runde og bremse meg forbi i enden av langstrekka, for jeg hadde mer tempo inne enn han.

Ut på siste runde lå jeg rett på hjul og vi begynte å ta igjen førere med en runde, så plutselig svinger 4. mann ut til siden, noe jeg tenkte var bra for meg for da kunne jeg holde sporet og enkelt bremse meg forbi. Men det jeg ikke viste, var at han svingte unna en fører vi tok igjen med en runde. Heldigvis rakk jeg å reagere og svingte unna kun cm fra sykkelen hans og endte nesten på utsiden av banen i nesten 250 km/t!

Dermed bommet jeg på bremsepunktet, og jeg mistet mange metere og så muligheten for en 4. plass som umulig. Jeg bet tenna sammen og tok i det jeg klarte og mot siste sving, hadde jeg kjørt inn nesten alt det tapte, men igjen tok vi igjen førere med en runde som dessverre ikke helt gav plass når jeg skulle forbi og dermed tapte jeg mye fart ned mot mål streken og var i mål 0,07sekund bak nr 4 og dermed ble det 5. plass, og kun 5 sekunder bak nr 3 inn i mål.

 

Løp 2.

Jeg viste jeg måtte kjempe hardere i starten og komme meg forbi han jeg kjempet med i første løp, slik at jeg kunne henge med tet gruppa. Dessverre så gjorde jeg en like dårlig start her, og var litt for snill inn i første sving, slik at jeg falt ned på 6. plass.

Når jeg kom forbi han foran meg, hadde de andre fått en luke som jeg dessverre ikke klarte å kjøre inn, så det ble et litt ensomt løp og atter en gang 5.plass.

 

Så alt i alt med tanke på hvordan formen har vært denne helga, så dro vi fra Karlskoga med gode resultater. Det er også godt å se at vi henger mye mer med teten og både Norvald Haaland som fikk 2. i første løp og vant løp 2 og Carl Berthelsen som tok 3. plass i begge løpene ikke er mange sekunder foran meg inn i mål, så det går i riktig retning!

 

Vi ligger fortsatt på 3.plass i sammendraget og har nå også øket avstanden til 4. mann.


Neste løp er på Vålerbanen 14.-16. august og vi gleder oss =)

 

7/7-15

Da er vi endelig hjemme etter mange timer bak rattet og en veldig skiftene race helg på en av Norges mest flotte beliggenhet, Artic Circle Raceway.

Vi startet med treninger på torsdagen og det var vått. Det regnet og ikke mange grader vi kunne skryte av av, men vi fikk kjørt noen runder.

 

Fredagen var det duket for enda en fri trening og det var fortsatt vått, men det regnet minimalt og banen begynte å tørke opp.

Vi valgte å stå over de første 2 passene for å ikke ødelegge regndekka, da det var litt for vått for slicks, men litt for tørt for regndekka.

På det 3. passet prøvde vi en kombo med regndekk fram og slicks bak og det fungerte helt fint, men med en gang vi kom inn etter passet, kom regnet og håpet om tørt ble borte.

 

På lørdagen var det duket for 2 kval runder.

Det første kvalet var et skikkelig møkka føre. Regnet hadde gitt seg, og banen tørket mer og mer opp.

Dessverre var det ikke helt tørt og vi kjørte med regndekk. På slutten av kvalet var banen nesten helt tørr og regnhjula satt dårlig, og vi kjørte kun inn til 9. raskeste tid.

 

Vær prognosene stemte, og til kval 2 var det helt tørt!

Dette skulle bli første gangen vi skulle få kjøre på tørt og få jobbet med oppsettet på sykkelen.

Fikk ikke helt opp tempet, men det holdt til 5. beste tid og dermed skulle vi også kjøre SuperPole.

Vi gjorde et par endringer på sykkelen og kjørte litt fortere og en plass opp til 4. beste tid, og dermed ble det 4. startspor til løpene.

 

På søndagen våknet vi til sol og ACR viste seg frem fra sin beste side.

Til warm-up`n, så hadde vi en gjort en del med fronten på sykkelen for å kunne pushe enda litt til. Dette fungerte litt, og vi følte vi var på rett vei.

 

Løp 1.

Vi jobbet fortsatt med fronten på sykkelen og hadde gjort et par endringer til.

Planen var klar, ta starten og kjemp!

Planen fungerte nesten perfekt! Vi tok starten og var først inn i svingen, men jeg merket direkte at det var noe som ikke stemte med fronten. Gjennom hele løpet slet jeg med sjatter på framhjulet som gjorde at jeg måtte bremse veldig tidlig inn mot svingene og kunne ikke pushe fronten i det hele tatt.

Vi ble dessverre passert av flere førere og hadde ingen sjangse til å kjempe tilbake.

Dog ble det 4. plass i dagens første løp og viktige poeng videre i sammendraget.

 

Løp 2.

Siden de siste justeringene ikke hadde fungert, så gikk vi tilbake til de endringene vi hadde på warm up`n som fungerte mye bedre.

Planen var den samme som sist, og igjen tok vi starten. Sykkelen fungerte mye bedre, men ikke helt perfekt, men mye bedre!

Ble dessverre passert av Carl Bethelsen (som også vant løpet) og Norvald Haaland. Prøvde å holde følge, men de hadde en polett ekstra og klarte ikke det.

Men det var en heftig og tett kamp mellom oss og 2 andre førere gjennom hele løpet, så det var et artig og spennende løp.

Vi lå som nr 3 inn i siste sving, men en liten taktisk feil gjorde at han bak kom forbi og det ble veldig trangt ut av siste svingen mellom oss, og vi kolliderte i hverandre ned mot målstreken. Vi holdt oss på hjula begge to, men han trakk det “lengste” strået og kom inn i mål 0,021 sekund foran oss, og nok en 4. plass i bagasjen.

Men løpet var mye artigere, da vi kunne pushe hardere en løp 1 og mye mer fornøyd med dette løpet.

 

Vi tar med oss de erfaringene vi har gjort denne helga med oss til neste år og det er bare å fortsette å jobbe på videre.

 

Neste runde er kun om 12 dager i Karlskoga. Dette er jo en liten teknisk bane som vi også trives på og håper vi kan komme litt sterkere tilbake.

 

Husk at alle løpene streames live på www.roadracing.no =)

 


8/6-15

Da er første NM runde på Rudskogen Motorsenter ferdig.
Det har vært en meget for blåst helg, med både sol, regn og masse tykk tåke. Eneste som manglet var snø...

Lørdag var det duket for 2 kval.
Første kval ble kjørt på øs pøs regn. Det var meldt at det skulle lette utover dagen til kval nr 2, men valgte å kjøre for å få trening på regn, og det er jeg glad for.
Kjørte inn til p2, kun 0,1sek bak regn kongen Daniel Østbye, så det var vi fornøyd med.

Kval 2 bommet vi dessverre litt på.
Det blåste kraftig, hadde sluttet å regne og det begynte å tørke. Usj, føre jeg virkelig ikke trives på.
Første delen av kvalen kjørte jeg litt pent for å få god følelse og flyt, men kom aldri helt i slaget. 
Kjørte inn og tok en liten pause og kjørte ut igjen. Med kun noen få minutter igjen hadde jeg fått opp tempoet litt, og jeg fikk beskjed om at jeg hadde 4. beste tid og valgte derfor å kjøre inn på nest siste runde og ikke ta noen risikoer. Det hadde dannet seg en nesten helt knusk tørr linje og vi kjørte på regnhjul, så sykkelen var svampete og hadde dårlig feste.
Dessverre så skulle jeg ha tatt siste runde og satt en litt bedre tid, for brått falt jeg ned listene og havnet på p9!
Dermed ble det ingen Superpole på meg og jeg måtte starte fra 3.start rekke og 9. startspor til begge løpa.

Søndag og løp.
Jeg viste jeg hadde en kjempe jobb foran meg og måtte ta en god start for å ikke bli hengende for lenge bak.
Og det fikk jeg! Jeg var 3. mann inn i første sving, og hang greit med.
Jeg fikk etterhvert følge av Ole Bjørn Plassen, og vi hadde en tett og bra fight gjennom det 14 runders løpet. Jeg lå foran Ole Bjørn nesten hele løpet, så jeg tok nok i litt hardt, for jeg fikk igjen arm pump. Bet tenna sammen og kjempet på.
På nest siste runden kom vi gjennom stor svingen før start/mål straka, og jeg fikk et kjempe tilbud som sendte meg høyt i værs og hardt ned på salen igjen.
Dette gjorde at Ole Bjørn kunne passere meg og hadde dermed mye bedre fart ned lang straka og fikk dermed en stor luke.

Denne luka klarte jeg dessverre ikke å lukke og måtte ta til takke til en 4.plass. Litt bittert, men sånn er det.

Løp 2 måtte jeg prøve å gjenta starten og komme meg godt av gårde, og igjen var jeg 3.mann inn i første sving.
Jeg fikk ikke helt opp tempoet, og ble passert av Ole Bjørn igjen. Jeg merket at jeg ikke hadde tempoet inne til å jage teten, og valgte å roe meg ned for at armene skulle holde ut det 20 runders lange løpet.
Jeg så at jeg hadde en luke på 5-6 sekunder ned til neste mann, så jeg pushet ikke og safet inn nok en 4. plass.

Dermed reiser vi hjem med to 4. plasser etter helga. Ikke helt fornøyd, men vi kan ikke annet enn å kjempe på videre og gi de andre mer kamp neste gang.

Tusen tusen takk til dere alle som kom og heiet på og som har hjulpet til under helga, dere er råe! =)

Og neste gang blir på ACR i Mo i Rana 4.-5. juli
Det er en bane jeg synes er artig å kjøre, så vi gleder oss! 

22/4-15

Det er 248 dager siden sist jeg satt på denne sykkelen...
Siden da, har den gjennomgått transplantasjoner og vedlikehold, store og små...mest store...

Men nå gutter og jenter er vi igang! Idag var første treningen for sesongen, og vi kjørte på Rudskogen. Det var sol og fint vært, så det kom til å bli en fin dag å få løsnet på litt rust og fjernet litt støv.

Jeg fikk kjørt 3 pass og kjørte kjappere og kjappere for hvert pass, og endte til slutt på tiden 1,28,9 , noe jeg anser som en helt ok tid på kun 3 pass etter en lang vinter.

Sykkelen fungerte veldig bra, trengte bare noen justeringer.

Det er kjempe godt å være tilbake på salen og få kjørt igjen. Idag gikk treningen mest ut på å få kjørt sykkel, så neste trening kommer vi til å jobbe mer med oppsett og få opp farta forbi der vi var i fjor!

For en dag =)

11/3-15

For en dag!
Det er en glede å presentere Haldens beste malermestere, Malerfirma Eriksen & Lund!
De utfører det meste innen malings yrket. Maler både innvendig og utvendig, tapetserer, legger belegg, avretter gulv etc.

Vi setter stor pris på deres engasjement og ønske om å hjelpe oss til toppen! =)

Tusen takk! =)

11/3-15

Det er en glede å presentere Gundersen Galvano som ny samarbeidspartner for 2015 sesongen!
De utfører det meste innen elektrolytisk overflatebehandling av metaller, som f.eks. eloksering i forskjellige farger.

Vi setter stor pris på samarbeidet, tusen takk ! =)

19/2-15

Selv om vi bare er i februar og været er grått, vått og trist ute, så føles det som om det ikke er lenge igjen til man sitter på sykkelen og gir gass!

Det jobbes stadig på sykkelen, og nå er den nesten klar! Det er rart å tenke på at sykkelen som ble ganske vraket på Våler i fjor under NM helga, igjen står der og skinner.
Det er fortsatt litt små plukk, men det er herlig å se den i sin helhet igjen =)

Det første som skjer nå, er at sykkelen kommer til å stå på Mc Messa sammens med Norges Motorsport Forbund (NMF) og jeg kommer også til å være der under så og si hele messa (6.-8.mars) Stand plassen er hall C, C01-18. 
Håper vi sees!

30/10-14

Etter et hyggelig møte med Brakes Norge, kan jeg informere om at vi kommer til å fortsette vårt samarbeid i 2015 også.

Brakes Norge leverer topp bremse produkter fra EBC og vaskemidler fra Muc-Off.

Vi er glade for at vi fortsetter samarbeidet, da vi er veldig fornøyd med hvordan EBC sine klosser og skiver fungerer. 

Muc-off har vist seg å fjerne både insekter og dekk rester som kan være ganskelige å få bort, men dette går nå som en lek =)

29/10-14

Vi har hatt en hyggelig aften sammens med noen våre samarbeidspartnere gjennom 2014 sesongen på  Best Western Plus  Grand Hotell  i Halden.

Her snakket vi om hvordan sesongen hadde gått og videre planer for fremtiden.

Vi stor koste oss med godt selskap, god mat og drikke.

Tusen takk til dere alle som gjorde dette til en hyggelig aften.


12/10-14

Etter et hyggelig møte med Thomas Amundsen  er det en glede å informere at vårt samarbeid med Family Sports Club her i Halden fortsetter!

Selv om det er lenge igjen til jeg sitter på sykkelen, er det nå jeg kan få trent opp et godt grunnlag foran sesongen 2015 og hos Family Sports Club er det en glede å "get in shape" =)

Så takk til Thomas og Family Sports Club, så håper jeg at dere alle kommer å trener sammens med meg =)


1/9-14

Da har finalene i roadracing NM blitt avgjort under Motorsportfestivalen på Rudskogen.

Helga startet med fint vær på fredagen.

Siden jeg ikke har fått en egen kjørbar sykkel ennå, så har jeg vært så heldig å få lånt en tilnærmet lik sykkel som jeg selv har, så takk til Ronny Vold for lånet ! =)

 

Fredagen var viktig for meg, for å få justert inn denne sykkelen til min kjøre stil og vi var på rett vei.

På lørdagen var det duket for både kvalifisering og løp.

Kvalifiseringen ble kjørt tidlig på morgenen og det var både grått, kaldt og vått...alt som jeg ikke er glad i, når det kommer til å kjøre roadracing.

Jeg valgte å kjøre pent og rolig siden jeg kjørte en lånt sykkel og det var viktig for meg å ikke kræsje. Det er litt feil innstilling man skal ha når man skal kjøre løp, men sånn får det bare bli noen ganger.

Det endte med å kjøre inn til 16. startspor.


Når det var tid for løp, var det veldig utrykt med tanke på været. Det var tørt på banen, men veldig overskyet.

15 min før vi skulle ut å kjøre, valgte vi å gå for slicks.

Siden jeg startet på 16 startspor, så viste jeg at jeg hadde en utrolig vanskelig jobb foran meg.

Jeg fikk en kanon start og var bladt de første inn mot første sving, men pga mange forbikjøringer, ble spor valget dårlig og jeg mistet mange plasser igjen.

Det var et fint løp som gikk helt greit, men etter 7 kjørte runder begynte det å regne.

 

Jeg lå da på 7. plass og ville da også starte på 7 startsport på omstarten.

Når løpet ble startet på nytt, var det regn og helt bløtt. Jeg var da redd for å miste 7. plassen, da jeg ikke ønsket å pushe hardt og risikere noe, men det gikk helt greit og kom til slutt inn som nr 7 i mål, noe som var helt greit med tanke på forholdene vi kjørte under.

 

På søndagen var det samme opplegg som på lørdagen. Kval på morgenen og løp litt seinere.

Og igjen var det samme tullet som på lørdagen...grått, kaldt og vått...

Jeg hadde kun en plan, og det var å få en litt bedre kval enn gårdagens, da det var meldt fint vær utover dagen og jeg ønsker å kunne være med å kjempe litt lengre fremme.

Det gikk ikke helt som planen og kvalet inn til 15. startspor, fortsatt litt hemmet pga lånt sykkel.

Når det var duket for løp var jeg veldig fokusert på det jeg måtte gjøre.

Ta en kanon start og være med teten å prøve så godt jeg kunne å henge med.

 

Og en kanon start fikk jeg! Jeg startet fra 15. startspor og var 4. mann inn i første sving, det var jo helt sykt!

Jeg kjempet på det jeg klarte, men måtte dessverre gi slipp og kom til slutt inn i mål som nr 5.

 

Dette er jeg kjempe fornøyd med!

Jeg kjører på en lånt sykkel, som er noe svakere enn min egen og jeg klarer fortsatt å henge med når jeg må og jeg beviser at jeg kan nærme meg toppen i Superbike!

Ikke er jeg bare fornøyd med at jeg fullførte et kanon løp, men at jeg tok et godt grep rundt 4. plassen sammenlagt i NM og jeg er sikker på at neste sesong kan jeg være enda nærmere å krige i toppen!

 

Takk til alle som hjalp til og alle som kom å heiet =)

 

18/8-14

Snakk om nedtur og opptur!

I helga har det vært 7. og 8. NM runde på Vålerbanen, og jeg kan ikke si det har vært en smertefri helg dessverre.

Fri treningen på fredagen jobbet vi med å finne et bra oppsett på sykkelen, men fikk aldri opp noe bra tempo.

Lørdagen var det tid for kval.
Kval 1 ble kjørt på vått og jeg tok det litt rolig da det så ut til at det skulle bli tørt på kval 2, og ønsket ikke å ta noen sjanser. Kjørte 8. beste tid.

Kval 2 var det tørt =) Nå skulle jeg endelig få gitt litt gass, og testet det nye oppsettet på sykkelen.
De første rundene slet jeg veldig med sykkelen, men fortsatte å kjøre, for å se om jeg kom inn i rytmen, men slik ble det ikke.

Inn i en høyfarts venstre fikk jeg et framhjuls slipp som virket som det varte i evigheter.
Farta jeg hadde ut av banen var såpass høy at sykkelen fikk seg skikkelig juling. Deler ble spredt utover hele, og bensin tanken var ca 8m oppe i lufta. Heldigvis klarte kroppen seg bra.

Etter en tur til legestua var det å begynne å se på skadene.
Skadene var store og ikke til å fikse. 
Heldigvis tilbød Daniel Østbye seg å la meg få låne hans sykkel. så da var det bare å hive seg i bilen og kjøre å hente den.

Siden jeg ikke hadde fått noen skikkelig kval tid, ble det 14. startsport under løpene.


Søndag og løpsdag.
Heldigvis har vi 10min warm up før vi skal kjøre løp på morgene, så jeg hadde litt tid til å få testet sykkelen.
Etter litt endringer var vi klare for løp.

Første løpet skulle jo såklart bli på regn...
Jeg valgte å ta det med ro, for jeg måtte bare ikke kræsje med lånt sykkel og redde så mange poeng som jeg kunne.
Jeg endte til slutt på 7. plass og reddet noen poeng.

Løp 2 var det veldig usikkert på hva slags vær det skulle bli. Banen begynte å tørke opp, men fortsatt noen våte flekker her og der og med litt regn i lufta, var det vanskelig å få bestemt seg for dekk valg.

20 min før løp start tok vi besluttningen om å kjøre med slicks. Så da var det å få av regnhjula, på med slicks og endre fjører og demper oppsett.

Igjen startet jeg på 14. startspor og hadde derfor en hard jobb foran meg.
Jeg hadde bestemt meg at jeg måtte igjen komme meg til mål, uten å kræsje og kjøre et safe race.

Jeg fikk en bra start og var kjapt oppe på 6. plass. Her ble det en del fighting og det tok noen en del runder før jeg ble komfortabel på sykkelen og kunne begynne å få flyt i kjøringen.

Så begynte jeg å klatre oppover.
På de 3 siste rundene lå jeg på 3 plass og var fornøyd, men jeg så at jeg tok igjen 2. mann fort! Dermed var det å øke tempoet litt til og på den siste runden, 4 svinger før mål, bremser jeg meg forbi 2. mann og krysset mål linjen som nr 2!!!

Det var helt utrolig herlig!

2. plass på en lånt sykkel etter den kræsjen på lørdagen...jeg var utrolig glad og jeg trengte dette virkelig!


Nå er finaler og motorfestivalen om 2 helger, og jeg får ikke i stand sykkelen til det.
Heldigvis har jeg fått låne en annen sykkel, slik at jeg får kjørt finale løpene og kanskje da klarer å beholde 4. plassen totalt i NM.

Jeg gleder meg, og har fått opp motivasjonen for å kjempe hardt for å nå toppen!

Takk til alle som har hjulpet meg gjennom denne helga!Fotograf: Jon Fredheim

9/8-14

Sykkelen har fått vært en liten tur hos Kemetyl Norge, avd Halden og vist seg frem =)

På bildet ser vi fabrikk sjefen, Trond Syversen som trives =)

23/7-14

Jeg har den store gleden av å representere rørlegger F. Jørgensen her i Halden og Helge Bergstrøm`s Paller som nye sammarbeidspartnere for årets sesong!

21/7-14
I helgen har det vært 5. og 6. NM runde i Karlskoga.

Fredagen skinte solen og det var fri trening. Dette ville bli første gangen jeg skulle ut på banen med Kawasakien. Mye av tiden gikk med på å finne et oppsett som fungerte bra.

Lørdagen var det duket for kvalifiseringer, men idag skulle været ikke helt være på vår side.

Første kval gikk på tørt føre. Jeg fikk et godt driv og følte at sykkelen fungerte ok, selv om det var visse punkter på banen som jeg ikke fikk helt til å stemme, som jeg ønsket å jobbe videre med på kval 2.

Det endte med en 4. beste tid.

 

Men så kom regnet.

Og når det regner i Karlskoga, da regner det... Vi hadde ca 3cm vann i depo teltet på det værste. Det rant elver i depoet =)

 

Heldigvis var det noen timer til vi skulle kjøre kval 2 og pga vind og god varme i bakken, så tørket det ganske fort opp.  Dog så var det en del våte flekker og vann pytter rundt banen i starten av kvalen og dessverre så skulle jeg finne en av disse vann pyttene med mitt  framhjul, som resulterte i et framhjuls slipp og en velt etter kun 3 runder.

Heldigvis hadde jeg god nok tid på kval 1 for å få kjøre Superpole.


Det var dessverre en del våte flekker under Superpolen og, og jeg fikk aldri helt god følelsen med underlaget og sykkelen så det endte til slutt med 5. beste tid og 5. start spor.


Søndag, og race dag!

Jeg brukte warm up`n til å teste Dunlop. Jeg har så og si alltid kjørt Pirelli, men etter litt diskusjoner, så ble vi enige om å prøve.  Det er ikke mange rundene man rekker, men jeg merket fort at jeg likte Dunlop dekkene.

 

Så var det tid for løp 1. 

Selv om jeg ikke hadde mange rundene på Dunlop dekkene, valgte jeg å gamble litt med de og kjøre de under 1. løpet.

Starten gikk og jeg hang godt med, men etter 4 kjørte runder så ble løpet rødflagget og vi måtte inn i depo.

Så var det ut i igjen og klar til omstart.

Jeg fikk ikke en like god start denne gangen og ble noen meter liggende bak de 4 i tet. Jeg tok meg litt sammen og tok igjen 4. mann og kom meg forbi etter noen runder, men dessverre så

hadde tets trioen fått en såpass luke at jeg ikke hadde mulighet til å ta de igjen, så dermed brukte jeg resten av løpet på å trene på det jeg måtte forbedre til løp 2. Jeg krysset mål linjen som nr 4 med en god marginal ned til 5. mann.

 

Så var det løp 2.

Vi fortsatte jobben med å fin pusse på oppsettet for å få bort litt av de stabilitets problemene jeg hadde og gjorde et par endringer foran løp 2.

 

Løp 2 ble en veldig reprise av løp 1. Jeg gjorde dog litt mer feil, da jeg testet ut de nye endringene. Men til slutt måtte jeg bare ta meg sammen, komme meg forbi 4. mann og holde det inn til mål. Det gjorde jeg og jeg krysset mål linjen igjen som 4. mann med god margin ned til 5. mann.

 

Så vi reiser hjem med 2stk 4. plasser i bagasjen. Ny personlig rekord med 0,5 sekund og en herlig løps helg.  

Jeg må igjen rette en stor takk til de som er med på en løps helg og hjelper meg slik at jeg kan prestere!

Nå er det bare å gjøre alt klart og forberede seg foran neste NM helg som går på Vålerbanen i Hedmark om 4 helger!

Jeg er klar, teamet er klart... Vi går for seier!

7/7-14

Da har 3. og 4. runde gått på ACR, og det har vært en oppløftende helg!

Vi har vært heldige med været og har hatt en knall helg med sol og masse varme.

 

Helgen startet med en fri treningen på fredag, som ikke helt gikk som planlagt dessverre.

Fikk kjørt 1. passet, men etter 4 kjørte runder i pass 2, traff jeg en fugl i ca 150km/t inn mot en sving, som gjorde at visiret mitt ble helt ned griset og jeg bommet på inngangen til svingen og måtte rette opp sykkelen. Da var det ut på gresset, gjennom grus fella. Siden jeg hadde såpass stor fart og så nesten ingen ting, var det umulig å få bremset ned farten fort nok og en kollisjon med dekk gjerde var uungålig.

Etter en demontering av sykkelen og sjekket over alt, var det heldigvis  bare kåpene,luftinntaket og frontkåpe braketten som måtte byttes. Det kunne fort ha blitt mye mer som hadde gått i stykker. Og dessverre ble det ikke mer kjøring denne dagen.


På lørdagen var det duket for kval 1,2 og Superpole.

Første kvalen gikk greit. Jeg hadde ikke fått testet sykkelen etter kollisjonen, men heldigvis var det ingen ting som var skjevt eller ikke var som det skulle, så det var bare å gi gass.  Jeg kjørte mange runder og fant meg mer og mer til rette på sykkelen.

Etter endt kval 1, hadde jeg 5. beste tid og hadde kjørt 0,1 sekund treigere enn min beste tid fra før her oppe.

 

Kval 2 gikk det enda litt fortere.

Jeg fikk opp et bedre tempo, og kjørte litt kjappere enn 1. kval, men  igjen holdt det kun til 5. beste tid men da skulle jeg også kjøre Superpole.

På Superpolen fikk jeg kjørt enda litt kjappere, og jeg følte jeg hadde god kontroll på sykkelen og at jeg hadde fin flyt. Jeg nærmet meg 4. beste tiden, men han kjørte akuratt litt for fort for at jeg skulle ta over 4. startspor, så derfor startet jeg på 5. startrute.

De aller raskeste kjørte utrolig raskt, og det skulle bli vanskelig å holde følge med de under løpet, men ved en god start så skulle jeg gjøre alt jeg kunne for å plassere meg på toppen!


Søndagen var det tid for løp og solen skinte godt =)  

Løp 1 ble det ganske hektisk.

Etter 2 kjørte runder ble det løpet rødflagget og vi måtte inn i depo.  Så var det duket for omstart av løpet. Jeg fikk en god start og hang meg på og kjempet med å komme meg forbi 4. mann, før det igjen ble rød flagg!

Etter den 3. omstarten fikk vi et fult løp uten omstart og jeg fullførte  løpet og endte på tilslutt på 4. plass =)

 

Løp 2 gikk uten problemer og ingen rødflagg =)

Jeg kom meg godt i gang, men klarte dessverre ikke å henge med de kjappeste denne gangen og endte til slutt på 5. plass, men kjørte inn til en ny personlig rekord.

 

Så alt i alt, har dette vært en veldig oppløftene helg for meg. Armene som   jeg har hatt problemer med pga armpump har klart seg veldig bra og jeg hadde ikke no store problemer med de =)

Nå gleder jeg meg masse til neste NM runde som avholdes på Gelleråsen   motorstadio i Karlskoga, Sverige 18.-20. juli.

Dette er en bane som jeg synes er artig, og gleder meg masse til å kjøre der!

 

Må rette en stor takk tilde som har hjulpet meg denne helgen, mekaniker

Stine Witthöft, matmor Anita Eggesvik og heia gjengen Nikolai og Nicole.

5/6-14

1. NM helgen med to løp er unnagjort på Rudskogen Motorsenter.

Sola skinte gjennom hele helgen, og det var duket for en herlig og varm helg på banen =)

 

Helgen startet på fredagen med noen viktige fritreninger, da jeg føler at jeg har fått kjørt alt for lite med sykkelen og trengte å bli enda litt bedre kjent med sykkelen.

Små justeringer ble gjort hele fredagen, og det viste seg at vi var inne på rett vei. Dekkene begynte å fungere som jeg ønsket, sykkelen styrte dit jeg ønsket og tidene gikk nedover og nedover =)

 

På lørdagen var det to kval som skulle kjøres og hvis jeg var kjapp nok, en Superpole hvor de 8 kjappeste får en ny mulighet til å sette en enda bedre tid.

Etter endt kval 1, hadde jeg satt ny pers med 0,8 sekund og dette på sykkel jeg har kjørt veldig lite.

Sykkelen fungerte bra så det var bare å gjøre seg klar for kval 2.

Under kval 2 kjørte jeg 0,3 sekund kjappere enn hva jeg hadde gjort på kval 1 og igjen en ny pers! Dette resulterte i at jeg var den 6. kjappeste og dermed skulle kjøre Superpole.

Vi testet ut et litt annet oppsett og dekk under Superpole, men dessverre så fungerte ikke dette helt bra, og jeg klarte ikke å kjøre fortere, dermed ble jeg ståede i 6. start spor foran søndagens to løp.

 

 

Søndag, og race dag! Solen skinte enda litt mer, og det var enda varmere!

Warm-up`n gikk helt greit og jeg følte meg klar for løp!

 

Jeg kom meg godt avgårde i starten, men litt feig inn i første sving, gjorde at jeg mistet to plasser jeg hadde fått på starten, så jeg måtte jobbe meg inn på de.

Jeg lå godt ann, og takket være en feil av de to foran, smatt jeg forbi på innersiden av de og suste avgårde i jakten på 1 og 2.

Dessverre gjorde jeg en feil og lå dermed på 4. før løpet ble rødfagget etter kjørt 4 runder. Litt glad for at løpet ble rødflagget, for jeg begynte å merke at armene  stivnet og at armpumpen var på vei tilbake.

 

På omstarten viste jeg at jeg måtte få slappet av så mye som mulig for at armene skulle holde løpet ut.

Jeg sto på 4. start rute og fikk en kjempe start og i en brøk del av et sekund, ledet jeg løpet! (her tar vi alt vi kan), men måtte slippe fram han ved siden av inn i første sving, for å unngå kontakt.

Jeg gjorde også en feil, som gjorde at jeg fant et mellomgir ned i den såkalte angstkurven som gjorde at jeg måtte kjøre rett frem og ut i grusen. Jeg fikk giret meg opp i 1. gir og kom meg avgårde igjen, men dessverre da lå jeg så langt bak at jeg bare fikk tatt igjen noen. Armene ble dessverre helt utkjørt og jeg hadde store problemer med å komme meg gjennom løpet.

Etter de hadde lagt sammen begge delene av løp 1 fikk jeg 12. plass.

 

Løp to skulle vise seg å ble dramatisk det og.

Etter kun 1 kjørt runde ble løpet rødflagget. Allerede under denne ene runden, merket jeg at armpumpen var der.

Etter omstart var det bare å holde roen, ta det pent og få slappet av mest mulig.

Pga varmen, hadde oljen i gafflene blitt for tynn og demperne foran jobbet ikke som de skulle og jeg bommet mye og hadde mye vibrasjoner i styret inn i svinger.

Dermed endte jeg på 13. plass.

 

 

Men alt i alt, har dette vært en veldig produktiv helg, som vi tar med oss masse lærdom fra.

Vi vet at tempoet er inne for å kjempe i toppen, så det er bare å få de siste bitene til å falle på plass, så er vi der =)

 

Takk til alle som kom å heiet! Det settes stor pris på ! =)

Neste løps helg nå er på Artic Circle Raceway i Mo i Rana 4.-6. juni og da er vi klare for revansj !

25/4-14

Felger selges!

Orginal felg sett med skiver til Yamaha R1 passer 07-14 8000,-

Konplette PVM felger til Yamaha R1 passer 07-14 12000,-

16/3-14

Endelig har jeg fått testen den nye Kawasaki zx10r`ern!

Jeg har nå kommet hjem etter en herlig tur med mange trivlige mennesker og noen kose runder rundt Cartagena banen i Spania i regi av Racing 4 Fun.

Sykkelen er for tiden veldig standar, har kun fått byttet demperne på den, men den gikk som en drøm og det skal bli kjempe artig når den er 100% klar og vi får gasset skikkelig =)


25/2-14

I dag har jeg gleden av å presentere Brakes Norge som ny samarbeidspartner for 2014!
Brakes Norge kommer til å levere EBC bremseklosser og bremseskiver til denne sesongen.

Så selv om bremsen er fartens værste fiende, så regner jeg med at det blir bra =)

11/2-14

Nå er endelig alle skjønnhets operasjoner gjort.
I november 2013 opererte jeg venstre underarm, samt venstre kne.

Denne gangen har høyre kne blitt operert og høyre underarm.

Grunnene til at jeg har operert underamrene er fordi jeg har hatt store problemer med armpump, jeg mister følelsene i henden, noe som ganske dumt når man skal gi gass, bremse og clutsje...
I knærne har jeg hatt noe som heter plica. Det er som en hinne som ligger å gnager på kneet, som skaper smerte.

Men nå er heldigvis alt fikset! =)
Nå gjennstår det bare å holde kroppen i ro en liten periode, så alt får grodd som det skal.

4/1-13

Da har jeg også gleden av å vise frem det nye verktøyet!
Ceta Form er et nytt verktøy merke her i Norge, og det holder høy standard. Jeg  har fått begynt å bruke det, og det er en fryd å bruke!

Til nå så er det et firma som heter Telmo som er leverandøren av dette, men verktøyspesialisten.no vil ta over dette så fort siden deres er oppe!

Så for alle som ønsker kvalitè, så kan jeg anbefale Ceta Form på det varmeste!

3/1-13

God nytt år alle sammen, håper feiringen har gått fint for seg for dere alle!

Det skjer hele tiden litt og litt for å få sesongen 2014 i boks.
Derfor ønsker jeg Sentrum Halden Trafikkskole, Halden Taxiog skruvat.no  velkomne som nye samarbeidspartnere foran 2014 sesongen! =)


14/11-13

Operation "No More Armpump"

Nå har jeg endelig fått første armen operert =)
Jeg sliter veldig med arm pump når jeg kjører og må bli kvitt det.

Arm pump, som egentlig heter compartment syndrom, på norsk muskellosjesyndrom, gjør så at musklene økes i volum under belastning og blir presset mot en slimhinne (facie) som ikke er elastisk og dermed stopper blod og oksygenet til hendene som gjør at jeg mister bevegelse og følelse i henden....veldig dumt når en kjører roadracing...

Men nå er endelig første armen tatt. Skal inn på kontroll om to uker, så da skal legen se hvordan det har blitt så skal vi sette dato for den andre armen =)

Nå er det bare å glede seg til neste sesong =)

6/11-13

Bedre sent enn aldri =)
Oslo Motor Show er over for i år og det var hele 31 276 mennesker innom messa!

Det har vært en utrolig artig messe å være med på. Vi fikk både vist frem hvem jeg er, mine mål for 2014 og hvor rå sport roadracing er!

Jeg hadde med et par skjermer som rullet filmer under hele messen, noe som gjorde at jeg fikk presentert roadracing på en fin måte, det var mange som stoppet og tittet på filmene og fikk kanskje øynene opp for hvor rått roadracing er!

I tillegg fikk vi gode dialoger med potensielle samarbeidspartnere og noen som har sagt ja til et samarbeid.
Mer om dette når alt er klart, men en ting folkens, vent med å kjøp deg nytt verktøy! Det er et nytt merke i Norge som har en god kvalite og ligger bra å hendene! Dette vil jeg så klart komme nærmere til, men bare vent med å kjøp deg noe nytt før jeg forteller deg hvor du bør handle!

Så alt i alt, så har messa vært utrolig artig å være med på!
Jeg må rette en stor takk til Stine som var med hele messa og hjalp meg med alt! Og en stor takk til Kemetyl som gjorde at dette ble mulig!

21/10-13

Nå nærmer vi oss Oslo Motor Show messa som arrangeres i Lillestrøm på Norgesvaremesse.

Jeg gleder meg utrolig masse og ønsker alle hjertlig velkommen til å stoppe innom standen D04-22 og slå av en prat!

Håper på masse mennesker og en artig helg!

20/10-13

Det er med en stor glede å ønske Family Sports Club i Halden velkommen på laget!

Nå har jeg ingen grunn til å ikke komme i skikkelig racing form!

17/9-13

er en promo video som jeg har laget. 

Håper dere liker den!  


16/9-13


I helga har jeg kjørt NM finaler på Rudskogen i samband med Rudskogen Motorfestival, og det har vært utrolig artig!

Under motorfestivalen har vi fått sett og hørt både Ferrari F1, F16 og en drøss andre øredøvende kjøretøy! Det var utrolig mange mennesker oppom Rudskogen, noe som gjorde det ekstra spennende å kjøre.

 

På lørdagen kjørte vi både kval og løp.

Jeg startet kvalen med et medium dekk for å kjøre meg opp litt i tempo, før jeg kjørte inn i pit-lane for å sette på et mykere dekk for å prøve og sette en enda bedre tid. Dekket vi byttet til var ikke bra og gjorde at jeg fikk sjatter (fronten ristet) hele tiden så jeg klarte ikke å sette en bedre tid og endte med 7. start spor. Jeg satte alikavel en ny personlig beste tid rundt banen.

På løpet hadde jeg alt klart. Sykkelen fungerte kjempe bra under kvalen, så jeg gledet meg!

Jeg fikk en dårlig start og mistet et par plasser, men jobbet meg kjapt opp et par plasser igjen. Ble liggende bak 6. mann og slet med å komme forbi, men til slutt bestemte jeg meg bare for at jeg måtte forbi, og forbi kom jeg.

Jeg kjørt inn til mål som nr 5 og kjempe fornøyd! Jeg satte igjen en ny personlig beste tid og persons beste plassering under NM!

 

På søndagen kjørte vi også både kval og løp.

Søndagen var duket for litt dårlige vær, det hadde regnet og det var tunge skyer over banen.

Kjørte ut på banen på regndekk, men banen begynte å tørke opp og jeg kjørte kun 2 runder før jeg kjørte inn, det var for tørt regndekk .

Vi fikk satt på slicks og avventet litt før jeg kjørte utpå igjen, og nå hadde det tørket opp bedre og runde tidene gikk nedover og nedover. Til slutt endte jeg på 7. start spor.

 

Så kom regnet!  Vi skulle ikke være så heldige å få tørr bane. Vi kjørte utpå og var klar for regnløp.

Jeg fikk en grei start, men inn i første sving var det tungt å få med sykkelen inn og mistet noen plasser. Etter 2 runde måtte jeg bremse meg rett frem ut av banen og måtte dessverre la alle kjøre forbi og havnet langt bak. Jeg fikk aldri noen god følelse med sykkelen og klarte ikke å pushe noe mer enn hva jeg gjorde, og endte til slutt på 19. plass! En utrolig skuffelse!

 

Men jeg  får fokusere på fredagen oglørdagen. Når det var bra forhold på banen, og når alle gir 110% da leverer jeg gang på gang. Jeg er stor fornøyd med den progresjonen jeg hadde på rudskogen denne helgen.

 

Jeg må rette en stor takk til min far for all den hjelpen han bidrar under løps helgene. Takket være han får jeg fokusert på å få kjørt, og det fungerer veldig bra!

Også en stor takk til min kjære Stine som bidrar med både dekk bytte og kokkelering. Uten mat og drikke, duger helten ikke!

				
						19/8-13

Det ble opptur, tross velt på Vålerbanen =)


Det var 2 år siden jeg sist hadde kjørt på Våler banen, så jeg var ganske
spent på hvordan helga skulle bli, men gledet meg til å få kjørt igjen.
Fredagen startet med regn på morgenen, og Vålerbanen er veldig kjent for å
være en veldig glatt bane når den er bløt, da den også blir brukt som
øvningsbane for NAF.
Jeg fikk kjørt en del runder på regn, men var ikke helt fornøyd med
farten, men fikk jobbet litt med oppsettet på sykkelen som fungerte
utrolig bra. Under fri treningen på fredagen ble det bedre vær og banen
ble tørr. Når jeg kjørte her sist i 2011, så klarte jeg akkuratt å kjøre
under det magiske minuttet, noe jeg viste jeg måtte  klare igjen.
På lørdagen var det tid for kvalifiseringene og vi var heldig med været,
for solen strålte.
Allerede på kval nr 1 fikk jeg opp et bra tempo og satte en ny personlig
beste tid som var ganske mye bedre enn min gamle. Jeg følte jeg hadde mer
å gå på og sykkelen fungerte veldig bra.
Kval nr 2 visste jeg at tempoet til alle kom til å øke da været hadde
blitt litt bedre og litt mer temperatur i asfalten.
Igjen satte jeg en ny personlig beste tid og kvalet inn som nr 8 og dermed
var jeg sikret å kjøre Superpolen som er ekstra kvalifisering for de 8
kjappeste i Superbike.

Superpolen varer kun i 10min mot en vanlig kvalifisering på 20 min. Her
hadde jeg ingen ting å tape, kun alt å vinne og jeg gledet meg til igjen å
prøve å forbedre meg. Og igjen, satte jeg en ny personlig beste tid og lå
kun 1,3 sekunder bak gjeldene banerekord!
Det var utrolig jevnt hele veien opp, men endte til slutt opp til å starte
fra 8. start spor.
Litt ergelig, for jeg merket at jeg hadde bedre fart inne. På de 7 rundene
jeg rakk under superpolen, var det alltid en liten feil jeg gjorde som
ødela i jakt etter å sette en knall tid.

På søndagen var det duket for løp, og jeg gledet meg stort!
Men idag var ikke vær gudene helt med oss. Regnet var et faktum, men det
var bare å smile og gjøre seg klar for regn.
Vi kjørte en liten warm up på morgenen hvor jeg fikk følt litt på
forholdene på banen, og fikk merket at det er en veldig glatt bane på
vått, men fikk kjørt en grei warm up.

Løp 1.
Det regnet mye når vi kjørte ut til start plata og merket at nervene var
til å ta og føle på.
Starten gikk og jeg kom greit avgårde. Dessverre så ble jeg presset litt
ut i første sving og måtte rette opp sykkelen hvor jeg først traff en
annen fører før jeg kjørte ut i grusen. Heldigvis holdt jeg meg på hjula,
men havnet langt bak og var sist. Det var bare å samle seg og gi gass. Jeg
tok fort igjen de andre førene og begynte å klatre meg opp over. Dessverre
etter kun 4 runder prøvde jeg nok litt for hardt, for jeg bremset litt
hardt på lang raka og en velt var et faktum, farten var høy og hvis det
hadde vært en premie for den lengste skli taklingen i Norge, da hadde jeg
fått den.

Sykkelen fikk noen harde skader og det var kun 3 timer før løp 2 skulle
kjøres.
Heldigvis fikk vi sykkelen igang igjen takket være en iherdig far som
jobbet hardt for å få sykkelen igang og snille konkurenter som lånte bort
deler, slik at jeg fikk sykkelen kjørbar igjen.
Sykkelen var klar kun 15min før jeg skulle kjøre.

Løp 2.
Regnet hadde sluttet og sola skinte til tider. Dette gjorde forholdene
veldig vanskelig, for nå begynte banen å tørke opp og jeg hadde regnhjul
og regn oppsett på sykkelen.
Vi kjørte utpå, men etter å ha kjørt utslippsrunden, ble vi sendt inn i
depoet for å få lov til å bytte fra regndekk til slick, for banen var
nesten helt tørr.
Når alle var klare igjen, kjørte vi utpå for å starte løpet.
Når starten gikk fikk jeg en bruk bar start og nå var det bare å gi gass.

Vi var 7 personer som lå i en tet gruppe og jeg stor trivdes! Jeg følte at
jeg ble holdt litt igjen av han som lå foran meg, men klarte dessverre
ikke å komme meg forbi. Etter 7 kjørte runder, begynte det å styrt regne
og løpet ble rød flagget. Nå var det bare å slakke helt av, begge beina
ned i bakken og komme seg hel skinnet inn til depoet for å få byttet
tilbake til regnhjula igjen...

Igjen var det ut til start streken for en ny start. Nå skulle vi kjøre de
siste 9 rundene som løpet ble kortet ned til (opprinnelig 18 runder).
Starten gikk og vi var den samme gjengen som lå i tet, men regnet hadde
sluttet og banen begynte å tørke opp igjen. Jeg gjorde alt jeg kunne for å
spare på dekkene, slik at de ikke skulle ble brent opp da de ble ekstremt
varme når de kjøres på tørr asfalt.

Til slutt endte jeg opp med en 6. plass i løp 2.


Så alt i alt, så har jeg hatt en ekstremt bra progresjon denne helga, og
jeg kan bare være fornøyd. Såklart skulle jeg ha klart meg uten en velt,
men slik skjer. Jeg har fått vist at når sykkel og fører fungerer, da
kommer både bra runde tider og bra kjøring.

En stor takk til han far for all hjelp og til Norvald Haaland for utlån av deler!

				
		

22/7-13

Da har 3. og 4. NM runde blitt kjørt på Karlskoga.

Vær gudene var med oss, og sola skinte hele helga. På søndagen var det rundt 27 grader, så det var godt og varmt!

Denne helga fikk jeg jobbet mye med oppsettet på sykkelen for å få den til å fungere veldig fint, og runde tidene gikk ned over og nedover.

 

Jeg kvalet inn som nr 8 og ble dermed med på Superpolen. Bakdekket jeg valgte ble litt feil og fikk ikke kjørt fortere men fikk 7. startsport.

 

Løp 1.

Løpet var på 15 runder i stekende varme.

Jeg fikk en knall start og var nr 4 inn i første sving. Jeg merket at jeg dessverre ikke hadde helt tempo inne til de kjappeste og falt litt bakover. Lå på 6. ,men jobbet meg inn på de tre foran hele tiden, og øynet håp om en 4. plass.

Dessverre så begynte armene å gi seg etter halv kjørt løp. Armene stivnet helt opp og jeg hadde ikke sjangs til å holde tempo mitt oppe og så 4. plassen bare kjøre av sted =(

Men det var bare å prøve å bite tenna sammen og holde inn til mål, og endte til slutt som nr 6.

 

Løp 2.

Det var like varmt, om ikke varmere og nå skulle vi kjøre 25 runder!

Armene var fortsatt litt stive etter løp 1, men jeg prøvde å få varmet de godt opp og fikk massert de, i håp om at jeg skulle få de til å holde ut.

 

Igjen, fikk jeg en god start, men ikke like god start som på løp 1, og følte at jeg var på god vei til å få et godt tempo og gjorde alt jeg kunne for å avlaste armene så godt jeg kunne.

Etter ca 3 runder begynte armene å stivne. Prøvde å roe tempoe ned litt og slapp styret på lang raka for å prøve å få blod ut i henda, men det nyttet ikke. Til slutt sovnet henda helt vekk og jeg klarte ikke å føle om jeg gasset eller ikke.

Fører passerte meg, og det var ingen ting jeg kunne gjøre for å holde følge, så til slutt kom jeg i mål som nr 10.

Jeg er sikker på at jeg skulle klart å kjempe høyere opp om armene mine hadde vært friske, men dessverre så gikk det ikke denne gangen.

 

Får bare se frem til neste runde som går på Våler 17.-18. august.

Ellers har det vært en bra helg med progresjon, både på sykkel følelse og farten, så kjøre messig er jeg fornøyd.


Ha en fin sommer! =)

I helga så har 3. og 4. NM runde blitt kjørt på den nordlige banen Artic Circle Raceway i Mo i Rana.

 

Dette har dessverre ikke blitt løps helga som jeg håpet på.

Sykkelen var endelig friskmeldt og jeg gledet meg til å kjøre på ACR banen, som er en bane som det går fort på og som er artig å kjøre.

 

Dessverre så var det ikke  mye som klaffet denne helga for meg.

I starten av treningene hadde jeg problemer med dekkene som ble revet i stykker og var slutt kjørt etter ca 15 runder.

Dette var noe jeg fikk ordnet på etter at vi fikk endret litt på oppsettet på fram gafflene.

 

Fredagen og løp 1

ACR er en fin bane å kjøre på når det regner, for det er et utrolig bra feste der når det regner. Asfalten er ganske ru, så den kan være litt hard på dekkene.

Dagen begynte med regn, og det var noe jeg var helt ok med, da jeg synes det er artig å kjøre på regn der oppe. Dessverre så begynte det å bli opptørkende når vi skulle kjøre løp. Etter 2 av det 18 runders lange løpet begynte banen å få tørre spor. Dette er ikke bra når vi kjører på regn dekk, da disse dekkene er veldig myke og blir fort varme. Dette ødelegger dekkene utrolig mye, som gjør at det blir vanskelig å kjøre på de.

 

Jeg fikk en litt dårlig start og lå litt bak, men jobbet meg kjapt opp noen plasser og var på 4. plass. Etter noen runder begynte jeg å slite med feste på bakhjulet og 2 førere smatt forbi meg. Jeg prøvde å henge på og hadde en luke på 8 sekunder ned til 7. mann, så jeg valgte å bare holde det tempoet jeg hadde.

I 8. runde fikk jeg et litt dårlig spor og traff en våt flekk på banen. Dette gjorde at bakdekket spant ut. Jeg klarte ikke å redde det inn, da det gikk for fort og ble dermed kastet av sykkelen og rett i asfalten. Litt små slått fikk jeg krabbet vekk fra banen og kommet til meg selv.

 

Skuffet og lei, var det bare å klar gjøre sykkelen for løp 2 som skulle kjøres på lørdagen.

 

Lørdag og løp 2

Dagen startet med en del regn, noe jeg egnetlig var bare glad for, for kroppen var ikke 100% etter kræsjen dagen før så var usikker på om jeg ville orke å gi bånn gass hvis det ble tørt.

Sykkelen var klar gjort og satt opp for regn, men så kom solen...

 

Det er ikke often man blir litt irritert når man ser sola, men for oss ble det veldig vanskelig da banen fortsatt var ganske våt.

Jo nærmere vi nærmet oss løps start, begynte banen å vise tørre flekker. Det var dette vi ikke håpet på, for da ble dekk valget veldig vanskelig.

 

Race ledelsen valgte å utsette løpet i 30min i håp om at banen skulle tørke helt opp, noe den gjorde.

Da var det bare å endre hele oppsettet på sykkelen og brå bytte dekk.

 

Når vi hadde kjørt ut på banen og stod på startstreken var det en fører som hadde kjørt ut på regn dekk, noen vi andre ikke hadde gjort. Dermed ble vi stående der å vente på den ene føreren som skulle bytte dekk.

De fleste hadde med seg ekstra hjelp og fikk hjelp å start streken til å få satt på dekk varmere og bevare den varmen man hadde i dekkene, noe dessverre ikke jeg hadde. Varme dekk er utrolig viktig!

 

I dette løpet fikk jeg en helt katastrofal start!

Jeg bomgiret og virkelig ødela for meg selv i starten og lå nesten helt bakerst av start feltet. Da var det bare å bite tenna sammen og prøve å komme meg lengre frem.

Jeg jobbet og gav det jeg klarte, men brukte opp så mye energi for å jobbe meg forbi feltet at jeg ikke klarte å klatre høyere en 10. plass.

 

 

Så dette har vært en helg som jeg hadde håpet på at skulle gå mye bedre enn hva den gjorde.

Men det er inget annet enn å jobbe fokusert fram til neste NM runde som går på den Svenske banen, Gelleråsen motorstadion i Karlskoga 19.-21. juli.

 

Selv om jeg er veldig skuffet har jeg endelig en sykkel som fungerer igjen og heretter er det bare å gi gass!

 

Jeg må få rette en utrolig stor takk til både Tor Kjetil Lindblad som har vært med som min mekaniker denne helga og Stine Witthöft for hjelpa med dekk og middag =)

 

Jeg skal gjøre alt jeg kan for å virkelig vinne på Karlskoga om 2 helger!

 

23/6-13

Da har jeg gleden av å ønske JetCarrier velkommen som ny samarbeids partner!

JetCarrier bør være ditt første valg når det kommer til frakt fra USA.
Du registrerer deg via nettsiden deres og da får du en egen adresse i USA som du kan sende varer til, som så blir sendt hjem til Norge.

Og ikke minst med det, men det er kjapt og billig!

Ta en titt på JetCarrier.com

6/2-13

Jaja, hva skal en si? Nå har 2 hjulsfestivalen gått av stabelen på Rudskogen, og jeg gledet meg som en unge!
Dessverre, så skulle uflaksen som jeg hadde hengende over meg i hele fjor ikke la vente på seg lenge.

Fri treningen på fredagen var det knall vær, beste dagen på Rudskogen i år.
Første passet fikk jeg kun noen få runder, så det var ikke no særlig temp der.
Andre passet skulle ble værre.

En liten ulyd fra motoren gikk fort over til en skikkelig during, og jeg fikk dratt inn klutsj og slått av motoren kjapt. Det hørtes ut som rådebank...
Inn i depo, meget frustrert, hørte jeg Norvald Haaland pent om han hadde en ekstra motor som jeg kunne låne av han. Det hadde han, men den stod hjemme hos han, så jeg hev meg i bilen og duret av sted.
Han sa at det var en sliten motor, men jeg fikk bare prøve....og sliten var den, men vi fikk montert den og den startet iaf.
Heldigvis holdt den akuratt lenge nok slik at jeg fikk gjeldene runder i kvalen, dog en ikke så bra så det ble 13. start spor.

Men nå stod jeg der med en sykkel og to motorer som ikke gikk...
Nå var jeg på jakt etter å få lånt meg en sykkel, og Stephan Zwilgmeyer sa ja til å låne bort sykkelen sin.
Igjen, så duret jeg avgårde og fikk hentet sykkelen, så var det tilbake til Rudskogen for å begynne å skru igjen.

På søndagen fikk jeg kjørt warm-up`n med sykkelen, men det var noe som ikke stemte, den slag og kastet hele tiden og når jeg kom inn så viste det seg at bakhjuls bolten ikke var skrudd til...sånn er det når man skrur for lenge....

Løp 1.
Fikk ikke en knall start, men en helt grei en.
Kjørte og knivet hele løpet og endte til slutt på 9. plass

Løp 2.
Fikk en knall start, og var på 5. eller 6. inn i første sving (fra 13 start spor), dessverre så var ikke sykkelen til Stephan helt lik min, så den var en del tyngre å kjøre og jeg bommet mye på spor valgene, men her og fikk jeg igjen kjempe og endte til slutt på 6. plass.

Så alt i alt med all den skruingen, frustrasjon og irritasjonen denne helga har påført, så er jeg fornøyd nok.


En stor takk til alle dere som kom opp og heiet, det var kjempe artig med så mange som stod på sidelinjen å heiet, og Tor Kjetil Lindblad som har gjort en knall jobb som mekaniker ! =)

Også en stor takk til Jon Myhre med Rimi på Brødløs som har stått for maten min denne helga! Takk!


Neste løp er på ACR i Mo i Rana, og da skal vi komme tilbake sterkere enn før!

8/5-13

Da er vi godt i gang med treningene på Rudskogen.
Dagens trening var det regn trening som sto på plakaten, og det var vått og kaldt...

Kjørte på Dunlop regndekk for første gang, og de er jeg veldig fornøyd med og satt som klister =)

30/3-13

Både nye bilder og et par video klipp fra Cartagena er lagt ut =)

26/3-13

Siste dagen her på Cartagena banen.
Tunge skyer kom over banen, men heldigvis kun et par dråper, så vi slapp å sette på regn hjul.

Disse 4 dagene her nede har jeg fått kjørt mye og føler at tempoet er på vei tilbake i kroppen.

Tidene gikk nedover, og var nede på en helt ok runde tid.

Jeg må rette en stor takk til Stine som har vært med og hjulpet meg masse. Ho har både tatt tider, skrevet notater, fylt bensin, byttet hjul, filmet og gjort alt litt lettere her nede =)

Så alt i alt, har dette vært en kjempe tur som jeg har fått masse utbytte av! Snart er det sesong start hjemme, og jeg er klar ! =)

23/3-13

247 dager!

Jeg er nå Circuit de Cartagena i Spania for å lade opp til årets sesong.

I dag er det 247 dager siden jeg veltet på Karlskoga, og 247 dager siden jeg kjørte roadracing sist!
Det har vært utrolig artig å få kjøre igjen, og selv om jeg er litt stiv og støl, og farta ikke er på topp ennå, stor koser jeg meg!

Dagen i dag har gått mest til å få kjørt mest mulig, kjenne følelsen av å gi gass igjen, og det er herlig! =)

I morgen blir det litt mer arbeid med å justere sykkelen, slik at den går dit jeg vil den skal.

Bilder og litt film kommer, så stay tuned!


3/3-13

Da er Mc-messa over for denne gangen.

Tusen takk til Yamaha Skandinavia som lot meg stå på deres stand!

Og tusen takk til alle som stoppet og slo av en prat, håper vi ses på banen i løpet av sommeren! =)

14/2-13

I dag kom det en gledlig nyhet.

Shell har i dag bevilget en sponsor sum.
Vi takker og ønsker Shell velkommen!

17/1-13

Vil ønske Elektrikertjenesten velkommen som sponsor for sesongen 2013.9/12-12

Jeg har noen fantastiske venner og familie!

I går fikk jeg overrekt en utrolig fin gave til min bursdag, nemlig en sjekk fra venner og familie som ønsket å bidra til kommende sesong.

Jeg takker og bukker så mye til alle som har vært med å bidratt, og en spesiell takk til Stine Witthöft og Tor Kjetil Lindblad som startet innsamlingen. Tusen takk!

3/8-12

Beklager den seine oppdateringen, men her kommer den.
For et par helger var det løp på Gälleråsen i Karlskoga, en bane jeg liker og kjører bra på.

Når vi kom frem til banen og hadde fått rigget oss til, så var det bare å begynne å demontere demperne, for Jocke (demper eksperten) skulle bytte ut noen komponenter i gafflene mine. En stor takk til Jocke, som jobbet seint på kvelden.

På fredagen var det 3 fri treninger og sola skinte!
Første passet ute på banen var veldig uvant. Merket stor forskjell på de nye gafflene. Sykkelen svingte bedre, men det var veldig veldig uvant. Så jeg trengte noen pass for å bli vant med de.

Dessverre, så skulle gleden over å være på solfylte Gälleråsen være relativ kort varig.
På det 3. treningspasset fikk jeg et framhjul slipp som sendte meg og sykkelen hardt i bakken, og vi føyk av banen og hoppet ut på gresset. Sykkelen slo rundt et par ganger, og det gjorde nok jeg og.

Ble kjørt av banen i ambulansen og inn på sykestua.
Jeg hadde litt vondt i hånda og kneet, men regnet med at det ville gå over.

Han far vasket og skrudde på sykkelen hele dagen for å få den klar til kval på lørdagen, så en stor takk  der!

Lørdagen og kval dag.
Dessverre så var ikke hånda bra. Litt små lei og irrtert, bestemte jeg meg for å stå over kvalene på lørdag og heller starte bakerst på løpene.

Etter en tur til legestua, ble det bestemt at en tur til sykehuset og få tatt en røntgen var lurt, så da kjørte vi dit.
Etter 5 timers venting, kom den kjedelige beskjeden om at jeg hadde brudd i et bein som blir kalt for båtbenet inne i håndleddet. Dermed var mitt håp om å få kjøre løp, totalt knust! 3 måneder med gips var diagnosen fra sykehuset.

Dessverre så setter dette en stopper for resten av sesongen. Så det er med et tungt hjerte å både si og tenke på at sesongen er over for meg i år.

Tusen takk til alle som har støttet med gjennom den korte sesongen som har vært i år. Jeg får heller komme sterkere tilbake til neste år!


8/7-12
Da er man hjemme igjen etter en fin uke opp på ACR i Mo i Rana og andre NM runde.

Vi reiste opp på lørdagen, for å få med både mandags og tirsdags treningen før det var kvalifisering på onsdag.

Mandagen var det fint vært, og alt virket helt greit, men igjen så gikk sykkelen alt for varmt. Prøvde å kjøre noen pass, men avbrøt pga varmen i motoren.

På onsdagen og kval dag, fikk vi testet vannet i radiatoren, og det viste seg at det kom eksos i vannet, dette tydet på at trolig topp pakningen hadde tatt kvelden... Siden det var kun noen få timer til kval, valgte jeg å ta sjansen på å kjøre kval 1 med motoren slik den var. Kjørte noen runder og kjørte inn til 7. startspor.

Dermed var det bare å begynne å demontere sykkelen, ta ut motoren og demontere den, slik at vi kunne få byttet topp pakningen. Når vi monterte motoren, klarte vi å få en sprekk i bånnpanna, så da måtte vi få fikset dette også. Det tok en del timer før alt var klart og sykkelen var klar for prøve start.
Tor Kjetil hadde gjort en kjempe jobb med motoren og sykkelen gikk helt perfekt! Nå var det bare å få kledd på seg og gjøre seg klar for kval.

På kval 2 gikk det ikke bedre, faktisk litt treigere og ble dyttet ned en plass, til 8. startspor.
Vi skulle for første gang kjøre SuperPole, for å prøve å forbedre startsporet til løp 2, men jeg klarte ikke forbedre tiden min, så jeg ville derfor starte som nr 8 i begge løpene.

På løp 1, ble det såklart regn. 
Jeg har ikke kjørt her på regn siden 2010, er heller ikke glad i regn, så jeg var alt for forsiktig.
Jeg fikk en bra start, men de 6 foran meg reiste av gårde, men litt etter litt i løpet fikk jeg mer tro på festet og gasset mer, og tok igjen 6. mann et par runder før mål gang, og gikk dermed i mål som nr 6, noe jeg er
fornøyd med.

Løp 2 og sol.
Lørdag og klar for race 2, og i dag var det sol og varmt.
Jeg vet at jeg ikke hadde fått opp tempoet som jeg burde, så eneste muligheten min var å være med i teten fra start av.
Jeg fikk en kanon start, og var nr 2 inn i første sving, rett bak Carl Berthelsen, med Ole Bjørn Plassen, Norvald Haaland og Anders Helgerud rett bak meg. Jeg gav gass og gjorde det jeg kunne for å holde på Carl, men både Ole Bjørn og Norvald kom kjapt forbi. Da var det bare å hive på strikken og prøve å henge på. Etter et par litt for seine innbremsninger, mistet jeg en del utgangs hastighet, så de stakk litt avgårde, men jeg klarte å ta inn på de igjen. Så kom Anders forbi meg, og da var det bare å holde seg på hjulet etter han. 
Dessverre så begynte jeg å merke at jeg mistet krefter i hendene når det var 7 runder igjen. Dette gjorde at jeg til slutt slet veldig med å både gi gass, bruke clutch, bremse, styre sykkelen og bare henge meg på sykkelen. På siste runde var tet trioen uheldig og de kræsjet ut, 4 svinger før mål flagget og løpet ble rød flagget og avbrutt. Siden løpet hadde vært kjørt mer en 75%, så gikk de tilbake en runde, og man fikk plasseringen fra den runden. Jeg hadde en såpass luke ned til 6. mann , at jeg holdt 5. plass.

Så alt i alt, er jeg kjempe fornøyd med uka og helga, med tanke på all den jobben vi har gjort!
Så jeg må rette en kjempe stor takk til Tor Kjetil som har gjort en super mekaniker jobb og Stine som har vært "hus-mor" =)  TAKK!

Neste løp er 21.-22. juli på Karlskoga, og da skal jeg gasse enda mer, for jeg må jo ha mer poeng !

3/6-12

Da har sesongen startet for fult!
I helga har det vært 2 hjuls festivalen på Rudskogen og åpningen av NM.
Det har vært mye snakk om sikkerhet og mange valgte å stå over kjøringen i helga dessverre, men race ble det =)

Helga startet ikke helt på topp. På fri treningen på fredagen slet jeg med varme gangen i sykkelen og at den kokte. Jeg valgte å kjøre hjem på kvelden og tømme systemet for vann og lufte lenge og skikkelig, og dette fungerte =)

Lørdag og kval.
Kval 1 gikk ikke bra! Jeg slet med at motoren kuttet litt som den ville og jeg fikk lunket meg rundt 3 runder.
Vi dro fra hverandre alt og løsnet motoren fra ramma, byttet plugger, og feil søkte. Det viste seg at det var quick shifteren som tullet det til, og når vi koblet vekk den så gikk den som den skulle. Ulempen var at jeg nå ikke hadde quick shifter resten av helga, og det er veldig uvant. Vi var ferdig med å skru 5 min etter at kval nr 2 hadde begynt, og da var jeg meget stresset.

Kval nr to.
Sliten og stresset pga problemene jeg hadde hatt prøvde jeg det jeg kunne for å få til god tid og bra fart, men sykkelen ville ikke gå bra, og slet med å få fart på den.
Etter runde 7 måtte jeg inn for å finne ut hva som ikke funket. Da viste det seg at bak bremsen hadde ligget på skiva hele tiden og blitt så varm at bremse væska hadde kokt og rent utover motor og eksos anlegg, så når jeg stoppet i pit lane, kom Tone bort og ropte at sykkelen brant! Da hadde væska tatt fyr! Stresset som fy og ropte som en gal etter brannslukknings apparat, klarte han far å blåse ut flammene, så det gikk heldigvis bra, men da var kval nr 2 ødelagt, så fikk ikke en bra tid og fikk kun 10. startsport.

Søndag og løp 1.
Planen min var at jeg måtte ta en bra start, slik at teten ikke fikk stikke av gårde.
Jeg fikk en bra start og var oppe som nr 4 noen runder, men så begynte bakhjulet å slippe og miste festet.
Ble litt frustrert da det var 9 av 14 runder igjen å kjøre og jeg fikk bare dårligere og dårligere feste. Jeg måtte bare la alle kjøre forbi meg, og hadde ikke mulighet til å gjøre noe og endte som nr 10 i løpet. Når jeg kom inn og sjekket bakhjulet, viste det seg at jeg hadde mistet nesten alt av luft i bakhjulet, trolig pga dårlig ventil.

Løp 2, og veldig klar for å gjøre det endelig litt bra.
Fikk ikke en like bra start denne gangen, og havnet litt bak i feltet. Hang bra med feltet, men etter en liten race øyeblikk, ble jeg torpedert av en fører rett i hekken og bakhjulet, og det var bare flaks at jeg holdt meg på hjula, dessverre så gikk den andre føreren i grusen. Jeg mistet en del fart og mistet de foran meg.
Dessverre så kom jeg meg aldri opp i skikkelig tempo, og satte min beste tid på nest siste runde, men endte til slutt som nr 6

Så etter en meget, meget stressende start på NM, kan jeg ikke annet å si enn at jeg skal komme sterkere tilbake! Neste NM går av stabelen i Mo i Rana på ACR, og jeg gleder meg stort!

Tusen takk til alle som har støttet og heiet på meg denne helgen. Og en stor takk til min far som har måtte holde ut med en litt små stresset sønn og mye arbeid.

29/5-12

Bilen har fått en overhaling hos Skilt & Fasade hjelpen.
Flere bilder kommer =)

5/5-12

Da er vi endelig igang!
Onsdag 2/5 var første gangen jeg fikk satt meg på sykkelen og kjørt på banen igjen siden EM finalen i Oktober!
Det var helt herlig!

Dessverre så hadde jeg litt problemer med sjatter i fronten, men håper å få fjernet dette til neste gang =)

Treningen gikk av stabelen på Rudskogen, og fikk kjøre på denne banen uten dekk sjikane denne gangen.

14/4-12

Gratulerer Alf Graarud Motor med 30-års jubileum.

Man har også vært der inne idag og hjulpet til med prøve kjøring av sykkler, så det har blitt litt kjøring på 2-hjul idag =)


Utenom dette, så har jeg endelig fått ny transport bil.
Dette ble en Iveco Daily, så dette blir bra! Nå er det bare å vente på kjøringen starter =)

09/4-12

En stor takk til Joakim Andrè Larsen for ditt bidrag til årets sesongen!

25/3-12

Nå også på twitter!
Jeg har nå opprettet en twitter konto, slik at jeg hele tiden kan holde dere oppdatert litt kjappere.

Her kommer det til å bli en god miks av vanlig hverdagslige ting og racingen!

Så alle kjente og kjære, fallow me!

@StigFJensen

20/2-12

Da er all jobb med glass fiberen ferdig, nå gjenstår det bare å slipe litt og få lakket, så det ser fint ut også.

Motoren har kommet seg hjem i ramma igjen, så nå er det bare å få koblet opp noen kabler og koble til slanger, så er den straks kjørbar igjen =)

Ny regler fra IDM har kommet ut og det er nå en ny minimums vekt grense på 170kg, noe som bare er bra for min del, da R1`n ikke er den slankeste av syklene.
Kammer er lov til å bytte (hver produsent kan homologisere en type), eneste kravet er at de skal kunnes selges til alle.
Dette er vel de reglene som kommer til å påvirke meg og de andre mest skulle jeg tro.

Nye skinndressen og handskene har kommet og er levert av Alf Graarud Motor. Det blir samme dress som jeg kjørte med i fjor ( Dainese Trickster Canguro) for jeg var kanon fornøyd med den. Den sitter utrolig godt, man har god bevegelse i den, og den tåler litt juling!
Handskene er nye, men fortsatt Dainese. Disse er litt tynnere en de jeg kjørte med i fjor, så jeg håper det skal hjelpe litt med feelingen i fingrene.

Ellers så går dagene i å prøve å sanke inn noen sponsorer. Det er virkelig ikke lett dessverre, men man får bare kjempe videre. Kjenner du noen som kan være av interesse, så nøl ikke med å si ifra, her tas alt imot med stor takk! =)

Nå begynner mars og nærme seg, og vi har hatt et par dager med sol og noen pluss grader, så man merker at lysten til å kjøre, bare vokser og vokser =)

2012 ser ut til å bli et bra racing år for NM og jeg gleder meg sykt! Det håper jeg dere gjør også! =)

1/2-12

Fortsetter med prosjektet - mer luft, gladere motor -

Burde snart begynne å jobbe som kajak bygger... =)

31/1-12

Har ikke vært så mye som har skjedd, men nå er ting på G i garasjen =) Motoren er tilbake fra Hestmann Motor og nå er det bare å lage nye deler =)

Siden man ikke kan kjøpe, så lager man!

6/11-11

I helga har jeg vært på motorsportsport konferansen og fått litt info ang neste sesong.

Har nå blitt lovet at både ACR og Rudskogen kommer til å stå klare til å kjøre løp på neste år, og det er jo kanon! Jeg håper virkelig at alt kommer til å gå bra slik at det faktisk blir løp.
Så slik det ser ut, så kommer NM terminen til å se slik ut;

31.juni - 7.juli på ACR. Helt hvordan dette blir er ikke helt klart.
20.- 22.juli på Karlskoga
Stavanger Mc klubb  har sagt at de kommer til å arrangere løp på Rudskogen i midten av August, men alt her er heller ikke helt klart.

Så løp blir det til neste år og, og jeg håper at alt kommer på plass!10/10-11

EM finalen i Spania har blitt kjørt, og selv om det ikke ble noen EM poeng, så er jeg kanon fornøyd!

På søndagen var det viktig for meg å få kjørt warm up`en på morgenen for å se om clutchen fungerte, og det gjorde den! Jeg var fornøyd og lettet! For dette kunne virkelig ha satt en demper på denne turen, og hadde jeg ikke fått kjørt løp, ja da hadde vinteren blitt veldig veldig lang!

Så var det tid for løp!
Nervenen begynte å snike seg innpå og merket at det ikke var lenge til jeg skulle kjøre. Så var det bare å ta på seg hjelmen og rulle ut til start streken! I tillegg så var løps distansen nesten dobblet så lang, som det jeg er vandt med å kjøre hjemme, noe som jeg må ærlig si jeg gruet meg litt til, for å kjøre 7 mil, bånn gass og full fokus hele tiden, det en del lengre enn hva jeg er vandt med!

Så stod man der, på startstreken, i EM, i Spania, med de beste førerne i Europa, førere som har kjørt i British Superbike, Wild Card i Motogp og jeg. Helt sykt når man sto der og ventet på starten.
De røde lysene ble tent og det virket som en evighet før de ble slukket, men når de ble slukket så kom jeg meg bra avgårde og føyk forbi et par start rekker og det føltes bra, dessverre så ble jeg blokkert av to fører og måtte slippe gassen for ikke å kjøre rett i de og da føyk mange forbi meg igjen.

Jeg mistet gruppen foran meg, men etter noen runder begynte jeg å få opp farta og tok de igjen og var ikke langt bak. Så kom det en fører forbi meg på beste spanske vis, som gjorde at jeg måtte rette opp sykkelen gjennom en sving og mistet all fart og de andre bare forsvant. Så var det bare å begynne å jobbe seg inn på de andre igjen. Det klarte jeg, men i min jakt på de, ble det et par miss av meg som gjorde at de strakk fra meg igjen, så da måtte jeg gjøre alt omigjen!

Når det var 3 runder igjen, var jeg i rygg på nr 18 og 19, og i siste runde gjorde jeg mitt angrep som ikke helt gikk som jeg øsnket. Jeg bremset litt seinere enn hva jeg pleide, men måtte bremse så hardt og hele sykkelen spratt og svinget under meg, så jeg mistet all fart gjennom svingen og bommet da også på neste sving, så da smatt en fører til forbi meg, og da hadde jeg ingen ting å svare med dessverre, så jeg ble nr 21 over mål streken. Jeg kjørte også ned min runde tid med nesten 2 sekunder under løpet!

Alt i alt er jeg fornøyd med kjøringen i helga, skulle gjerne ha klart meg uten alt tullet som har hendt, men det er sånn racing er.
Så jeg reiser hjem fra Spania en del erfaringer rikere!

Synd at det er så lenge til neste gang man skal kjøre nå =(8/10-11

Dag 2 og kval her i Spania på Albacete banen.

Det begynte bra, og jeg fikk kjørt litt fortere enn igår. Har ikke fått fronten helt til å fungere som jeg vil, men det kommer seg.
Når kvalet var ferdig ble vi alle stoppet for kontroll vekt av syklene. Her ble jeg fortalt at min sykkel var 5 kg for lett, selv om den gikk igjennom tekninsk igår med samme vekt! Etter ca 30 min fikk jeg lov til å hente sykkelen fra kontroll og fikk beskjed om at min kval tid ble slettet!

Så det ble litt hektisk med å få revet ned kåper og montert det man hadde av kjeder og verktøy for å få sykkelen tung nok. Så var det bort og veie igjen, og så heldige vi er, så er vekta helt på andre siden av depo!
Sykkelen ble ferdig rett før kval 2 skulle igang, så jeg hadde iaf fått varmet opp før kvalet.

Dessverre var jeg stresset og sliten, så fikk ikke opp tempo under kval 2.
Også under kvalen tok clutchen slutt! Den bare sluret på 2. og 3. gir, så jeg måtte bryte kval 2 og kjøre pent inn! Heldigvis fikk jeg kjøpt "nye" (brukte) lameller fra en annen fører, så jeg får bare håpe disse fungerer imorgen løpet gjennom.

Så litt hektisk dag, med mye mas, men imorgen er jeg klar! Få en kanon start, og bare henge meg på de foran! Oppskriften er klar, da er det bare utførelsen igjen =)

04/10-11
Vil takke alle dere som har støttet meg og bidratt slik at jeg får råd til å kjøre EM finalen i Spania! Tusen tusen takk! Reiser ned imorgen, og jeg kan love dere at jeg er klar! Jeg skal virkelig gi gass (og holde meg på hjula), slik at dere blir fornøyd med innsatsen =) Så igjen, TAKK TAKK TAKK!!!! =) Skal nok få holdt dere oppdatert på hvordan det går der nede =)
Her er det mange navn som kan takkes, men en stor takk rettes til Tone som virkelig har stått på og fått inn en hel haug av penger! Så det skal du ha Tone, du er kanon flink! Tusen tusen takk!
En takk til min Tante og min mor som har vært penge "innkrevere", både fra kjente og ukjente =)

Men igjen folkens, TUSEN TUSEN TAKK!

25/9-11

Endelig var det fint vært på Våler når vi skulle kjøre løp =)

Dette har vært en opp og ned helg dette og dessverre...

 

Løps helga startet kanon bra. På 1. kvalet, kvalet jeg meg inn som nr 5 med en ny beste tid på 59,2. Dette er 0,9sekunder kjappere enn hva jeg har kjørt på før. Så jeg var kanon fornøyd! Andre kvalet fikk jeg dessverre ikke kjørt så mye av pga batteriet var flatt, så det tok litt tid før vi fikk startet sykkelen. Dekk varmerne hadde kun stått på i 30min pga strømmen hadde gått, så når jeg kjørte ut så var det 9 min igjen av kvalet. Heldigvis var det ingen bak meg som kjørte kjappere enn 1. kval tiden, så jeg beholdt 5. startspor =)

 

Dessverre så hadde jeg glemt å sette i laderen til batteriet på sykkelen, så når jeg skulle ut på startplata, var batteriet flatt igjen! Heldigvis fikk vi start på sykkelen kjapt og jeg  kom meg tidsnok utpå! (så her har vi lært til neste gang).

Så ble litt små stresset når kjørte ut, men var veldigklar når jeg kom meg fram til startplata! Jeg skulle på pallen!

Fikk en grei start og kjempet med Daniel Kubberød gjennom første svingene, og tok meg forbi. Ligger en sykkel lengde bak Berthelsen inn i sjikana. Her bommer han, så vi bremser litt mer og det går treigere gjennom sjikana enn hva vi pleier å kjøre, men i utgangen av sjikana slipper framhjulet mitt uten forvarsel og jeg har ikke noe jeg kan gjøre for å redde meg inn, så vi gikk ned dessverre. Det som er litt synd, er at jeg ikke vet hvorfor. Jeg har tenkt og tenkt, men finner ingen logisk forklaring på det, så får håpe noen har filmet, slik at jeg kanskje kan få sett hva jeg gjorde feil, så jeg kan lære av det!

 

Men alt i alt så har jeg fått bevist at jeg kan være med toppen i NM og kjempe der oppe! Så kommer sterkere tilbake til NM neste år!

 

Heldigvis er jeg ikke ferdig å kjøre ennå og jeg er klar for EM finalen 9.oktober! Jeg gleder meg utrolig mye og det skal bli kanon artig å få kjørt der nede! =)


 

5/9-11

Da har man vært å kjørt finale løpet i SO i Karlskoga, og det har gått BRA! =)
For meg har dette vært en kanon helg som virkelig har gått over alle forventninger og litt til!

 

Helga starta litt trøblete.

På fredagen var det meldt regn, men heldigvis gikk første passet på tørt og valgte å stå over pass 2 som var bløtt, siden det var meldt bra resten av helga.

Merket direkt at det var noe som ikke stemte med sykkelen, den var ikke lik sist jeg kjørte på Karlskoga, selv om demperne var satt opp helt likt.Så det ble noen stopp i depo under passet for å prøve å stille på demperne, uten at det ble noe bedre.

Det regnet natt til lørdag, så når vi våknet, så var det bløtt på banen, men tørket bra opp når vi skulle ut, så det var kun et par våte flekker igjen.

I litt hu og hast tok Jocke tak i demperne og fikset de før kvalen, og det fungerte mye bedre!


Fikk noen gode runder og kvalet meg inn som nr 6 og stod dermed på 2.start rekke.

På vei ut mot startplata hadde jeg full fokus på det jeg måtte gjøre. Få en bra start og heng med de i tet!

Starten gikk og jeg fikk en kanon start! Jeg kjørte forbi hele 1. rekka, men bremset litt tidligere enn Nicklas Cajback som stod som nr 1, så jeg var 2. mann inn i første sving. Jeg lå på 2. plass noen runder og hang på det jeg klarte. Norvald Haaland kom opp og forbi og igjen, hang på det jeg klarte og fikk litt heng, men dessverre så måtte jeg gi slipp og klarte ikke å holde følge.

Ca midt i løpet begynte bak dekket og takke for seg (og som den publikumsvennlige personen jeg prøver å være, bød jeg på lange fine sladder, noen som var under "kontroll" og noen som ikke var det)

Helge Spjeldnes kom opp på siden av meg inn mot en innbremsing, men jeg gav ikke etter og fikk hentet meg litt sammen og gav litt mer gass og dro fra! Så jeg endte som nr 3 på lørdagens løp! Dette er min første pall plass i Superbike, og det gav virkelig mer smak! Det var en herlig følelse!


På søndagen var det igjen klart for kval, og denne dagen var litt penere med litt mer sol.

Nye dekk var på, og jeg trillet ut på kval, bestemt på å få en bedre kval tid enn gårdagens, og det klarte jeg! Etter endt kval hadde jeg kjørt meg inn til 3.startspor og 1.rekka! Det var helt rått!

 

Før løpet håpet jeg på en like god start som på lørdagen, og jeg SKULLE være 1.mann inn i 1.sving!

Starten gikk, og igjen så var jeg kjappest i starten og var 1.mann inn i 1. sving. Jeg tror jeg aldri har vært mer stresset enn jeg var når jeg viste at de lå rett bak meg. Dessverre, så lå jeg bare som første mann i halve runden, men det var herlig! Hang litt dårligere med Cajback i dag enn hva jeg gjorde igår og Norvald kom forbi etter 2. runde, men fikk heng på han noen runder, men som igår så dro han fra litt og litt.

Jeg fikk hele tiden sekundering  og var aldri truet av 4. mann, så jeg valgte å ta det litt roligere og spare på bakdekket...for igjen... så tok dette slutt alt for tidlig i løpet, men jeg rullet i mål som 3. mann og jeg kunne ikke annet enn å smile! På pallen igjen! Helt rått! Jeg var superfornøyd!

Før denne løps helga, så lå jeg på 6.plass i sammendraget, men jeg kjørte meg inn til 4.plass i Scandinavian Open! Dermed er jeg kvalifisert til å kjøre EM finalen som går i Albacete i Spania 9. Oktober.

Dette er noe jeg virkelig ikke hadde trodd at jeg kom til å gjøre. Bare tanken på å kjøre der nede er ennå litt uvirkelig!

Dessverre er det en del økonomiske hindre som jeg skal gjøre mitt beste for å komme over, for å kunne få kjørt der nede. Så jeg har en liten jobb foran meg med å få alle bitene til å passe....

Så dette har virkelig vært en kanon helg for meg! Virkelig en kanon helg! 2stk 3.plasser og 4. i sammendraget... jeg er stor fornøyd!

Igjen så må jeg takke han far som stiller opp som min mekaniker og får løps helgene til å fungere så bra som de gjør! Takk!

Også en stor takk til alle som støtter meg!


JEG ER KLAR FOR MER!

22/8-11

Runde 3 og 4 i NM på Våler er ferdig, og som vanlig på Våler, så skjenket værgudene oss litt regn...

På fri treninga på fredagen kjørt jeg kun 1 pass på tørt, og valgte å stå over de to andre passa som gikk på vått føre.

Under kvalen på lørdagen fikk jeg ikke helt opp farta dessverre. Tok det med ro på kval 1, i håp om det skulle tørke og bli bra føre på kval 2, noe det dessverre ikke ble, og kvalet til slutt inn som nr 12.

Søndag og løp 1 bød på sol og tørt =)
Planen var klar, men dessverre så fikk jeg en elendig start og kom meg veldig seint avgårde, og etter 2-3 runder lå jeg på 15.plass. Jeg tok i og kjempet meg fram og kom meg opp til 8. plass. Begynte å ta inn på nr 7 og 6, men dessverre var jeg for sliten, så jeg nådde aldri helt frem, så jeg kom i mål som nr 8. Etter mål gang, tok jeg en titt på tidene til de foran meg, og jeg kjørte kjappere en 5.-7. mann, så jeg har farta inne til å kunne komme meg lengre frem.

Løp 2 ble det såklart regn. Og jeg hater regn!
Igjen sto jeg som nr 12, men kom meg greit igang. Det ble litt kaos i starten og en annen fører og jeg skrapet litt kåper sammen, men det gikk heldigvis greit.
Jeg tok meg forbi en og en fører, og det gikk helt greit.
Lå som nr 6 når vi hadde 3 runder igjen, men det smatt forbi en fører, men jeg tok meg sammen og lot han ikke slippe unna. Vi var inne på siste runde, og jeg hadde bestemt meg for å bremse meg forbi han på langsiden, da jeg bremset mye seinere enn han på dette punktet.
Dessverre fikk vi et blå flagg situasjon så jeg gikk av gassen og ventet på å bli passert av Daniel Østby og Ole Bjørn Plassen. Dessverre så respektere han andre ikke flagget så han fikk mange meter som jeg aldri kunne klare å ta inn, så det endte meg en 7.plass.

En stor takk til min far som igjen er min trofaste mekaniker som er med og hjelper meg!
Og Tone for flotte bilder!
Og alle andre som kommer å hilser på og støtter!

Neste løp er SO i Karlskoga 3.-4. september og da er jeg klar og ladet!

01/8-11

Da har man fått kommet seg hjem og slappet av litt etter en litt opp og ned helg i Karlskoga og Scandinavian Open.

Reiste ned på Karlskoga for å kjøre onsdagstreningen, men da var det dessverre fult der, så fikk ikke kjørt før på fredag...

Jeg skulle endelig få prøve å kjøre på Dunlop denne helga, men fant ut at det ikke lønner seg å bytte dekk merke på en løps helg, men de funka fint etter hvert =)

Lørdagens kval gikk bra. Jeg satt ny beste tid for meg og kvalet inn som nr 10.
På løpet ble det veldig kaos i starten. Det ble en kræsj litt bak i feltet og løpet ble rødflagget, og vi kjørte inn. Her ble vi stående en stund før vi kom oss utpå igjen.
Jeg kom meg greit av gårde og lå og knivet med et par andre, heldigvis kom jeg meg forbi og begynte å hale innpå han som lå på 7. plass. Pga rødflagget så hadde løpet blitt kortet ned til 12 runder, og dermed fikk jeg aldri tatt han igjen.
Men kom i mål som nr 8, noe jeg er fornøyd med =)

På søndagen skjedde det mye tull for meg.
Det hele startet på kvalen hvor jeg i runde 3 fikk problemer med frambremsen, og i mitt forsøk på at styre unna en annen fører, fikk jeg framhjuls slipp og gikk i bakken. Og siden dette var i runde 3, så fikk jeg heller ingen godkjent kvalifisering, og måtte dermed starte nesten helt bakerst på 26.startspor.

På prøvestarts runden var det en som gikk i bakken, og også dette løpet ble litt avbrutt, men nå sto vi på startplaten og ventet. Folk strømmet til med støtter og dekk varmere, og fikk på varme på dekka, slik at de ikke skulle bli kalde.

Når det endelig var klart for start, visste jeg at det kun var en ting som gjaldt, og det var å gi gass. Jeg kom meg godt av gårde og kjørte litt sikk sakk mellom førere og dro meg fram i feltet.
Lå lenge bak en fører som kjørte litt saktere enn meg, men pga hans sykkel gikk bedre enn min slet jeg lenge med å komme forbi og brukte mye krefter på det, og når jeg endelig var forbi, rykket jeg fra han.
Dessverre under løpet så løsnet fotpinnen på høyre side, fikk en olje lekkasje - det lå olje på bakhjulet, og det var en kabel som la seg i klem mellom clutch hendelen og styret, men kom meg i mål som nr 10, noe jeg var veldig fornøyd med, med tanke på de problemene jeg fikk under løpet og utgangs punktet!

Så alt i alt, er jeg fornøyd med helga!
Igjen, en stor takk til han far som fikk litt jobb denne helga også =)

25/7-11

Nå er NM sesongen endelig igang.
Denne helga har det vært NM åpning på Karlskoga og det har vært litt opp og ned for min del.

Kjørte fri trening på fredag i sol og fint vær, og fikk kjørt helt greit, kom ikke i no skikkelig driv, så farta var dessverre litt lav.

På lørdagen var det tid for kval og det var sol og fint vær.. Begge kvalene ble kjørt denne dagen.
Kjørte 0,4sek kjappere enn persen min på 1.kval, så det var jeg fornøyd med, noe som gav med 8.start spor.

Race dag og søndag, noe som da selvfølgelig værgudene fikk med seg og sjenket oss masse med regn!

Hev meg utpå de 10min med warm up med regnhjula for å få rubba de litt og kjørt inn de nye klossene, men fikk bare kjørt 1,5 runde før framhjulet slapp inn mot Ejes og jeg skled bortover asfalten! Heldigvis ble de ikke store skadene, så jeg fikk kjøre inn til depo.

Så var det tid for løp, og regne pøset på! Jeg var ganske passiv dessverre, da jeg kjører forferdelig dårlig på regn, og med en velt friskt i minnet tok jeg det med ro.
Løpet ble rødflagget pga en stygg ulykke ut av storsvingen, og da manglet det 6 runder å kjøre, og dermed ble det ikke tellende. Etter en stund fikk vi vite at vi skulle kjøre de siste rundene på slutten av dagen.

Race 2 startet veldig bra for meg, og heldigvis var det tørt!
Startet igjen på 8.startspor og fikk kun en person forbi meg, som jeg merket ivertfall... Jeg lå å jaget 2 førere foran meg. Jeg bremset meg opp på siden av han bakerste (ytter sporet), men dessverre så gikk han som lå foran oss i bakken, og jeg måtte svinge til venstre i høyre svingen og dermed måtte jeg ut i sandfella og kjøre litt cross. Siden dette var tidlig i løpet kom alle forbi meg og dermed havnet jeg langt ned på 19.plass. Dermed var det bare å komme seg ut på banen igjen å prøve å ta igjen de andre. Til slutt havnet jeg på 12.plass med kun 0,12sekunder bak nr 11.
Så hadde det ikke vært for at jeg måtte ut å kjøre litt cross tror jeg at jeg skulle klart å kjøre inn på en 7. plass.

Når alle klassene var ferdige med sine løp, skulle vi kjøre de siste 6 rundene av race 1 og igjen var det tørt og opphold.
Jeg startet da som nr 12, siden det var der jeg var når løpet ble rødflagget.
Jeg kom meg kjempe bra avgårde og kom meg forbi et par førere og bet meg fast i Daniel Østby og Helge Spjelnes. Lå hele tiden hakk i hel på Daniel, men dessverre var det kun 6 runder, så jeg fikk aldri prøvd meg skikkelig å komme forbi, men jeg kom inn som nr 7 og ny pers! Så sammenlagt for race 1, fikk jeg 8. plass.

Stor takk til min far som hjalp meg som mekaniker denne helga!
Så var det også kjempe trivlig at tante Anette og Tore trosset været å kom og heiet =)


Neste løp er SO, og det er allerede til helga i Karlskoga =) Jeg er klar iaf!13/6-11

Da er jeg hjemme igjen etter en litt hard løps helg på Alastaro Circut i Finland.
Det har vært kjempe varmt der oppe! 38 grader i skyggen og det har vært mellom 52-55 grader i asfalten hele tiden. Så det har vært varmt!

Fikk kjørt der både torsdag og fredag og fikk helt grei fart da og fikk kjørt en del runder.

Under kvalen på lørdagen fikk jeg ikke til noen bra tid eller flyt, så jeg kom på 21. start spor.
Fikk en bra start, og kom forbi mange førere og lå på 12 plass ca. Jeg jaktet på 2 foran meg og tok inn på hele tiden, men dessverre så fikk jeg et framhjuls slipp og gikk rett i bakken! Heldigvis gikk det bra med meg og så og si kun kosmetiske skader. Trolig kom det av pga jeg kjørte med SC2 fram og det ble nok alt for varmt for det.

Søndagen gikk ikke bedre. Kvalen gikk dårlig og fikk stelle meg bakerst, men fikk til en bra start, så jeg kom meg langt frem. Følte at jeg hadde bra driv til å begynne med, men dessverre i runde 3 eller 4 begynte jeg å få armpump. Når det var 9 runder igjen, forsto jeg at dette kom til å bli et langt langt løp, for armene var helt stive.

Fikk kavet meg til mål som siste mann, men det var 3 som veltet og 5 som brøt, så jeg kom inn som nr 15 og fikk dermed med 1 poeng!

Neste SO runde går på Karlskoga 30.-31. juli og da skal jeg være klar for å kjempe!

24/5-11

Da er man hjemme igjen etter en bra helg på Falkenberg.

Søndagen gikk både bedre og dårligere enn lørdagen.
Jeg fikk dessverre ikke til noen bra tid under kvalen, og kjørte inn til 17. startsport.

Sykkelen fungerte bra, og jeg hadde fått fikset på problemet med bakhjulet, så det satt ivertfall bedre, men dessverre fikk jeg ikke noen bra tid =(

Under løpet var jeg klar for at jeg måtte ta i for å kunne gjøre det litt bra.
Starten gikk og jeg kom ikke så veldig bra igang, men var hard inn i første sving og mistet heldigvis ingen plasser.

Kjørte meg forbi en og en fører, og lå til slutt på 6.plass med 3 førere rett bak med. Etter en feil av meg i 5. runde smatt de forbi alle sammen. Heldigvis fikk jeg tatt meg forbi han ene med en gang, men i min jakt på de to andre, fikk jeg et kjempe highsider tilbud, og måtte gå av gassen, så da fikk de flere metere som jeg ikke klarte å kjøre inn, så endte til slutt på 8.plass.

Godt fornøyd med helgen, og takk til både Renate Jensen og Norvald Haaland for et trivlig selskap i Pit-boksen!
Også en stor takk til min far som hjalp til under helga med skruing! =)
Takk til alle som kom ned og heiet, og dere som heiet her hjemme!

Neste løp blir på Alastaro banen i Finland 11.-12.juni.
Det skal bli gøy!

21/5-11

Endelig fått kjørt mitt første Superbike løp, og det føles helt ok.

Dagen fikk en litt dårlig start under kvalen, da jeg måtte inn for å bytte dekk kun få runder ut i kvalen, og endte med å kvale inn som nr 15 på tiden 47,0, noe jeg ikke var helt fornøyd med, men kjørte 0,8 sekunder kjappere enn igår. Så det var jo bra =)

Jeg har kun gjort 1 prøve start med den nye sykkelen og det var på Karlskoga, og det gikk ikke bra da. Så jeg var litt spent på hvordan det skulle gå, skulle jo ivertfall få en prøve start på warm-up runden...men nei! Jeg kom nemlig for seint til utslipp, så jeg måtte stå å vente til de hadde gjort ferdig prøve starten og var utpå sin warm-up runde. Så der røk den sjangsen.

Når starten gikk, så gikk det jo ikke så veldig mykt og kjapt av gårde, men kom meg i vei. Siden jeg var litt etter, var jeg hard inn i første sving, og tok fort et par plasser her.

Dessverre under løpet så hadde jeg problemer med feste på bakhjulet, så det driftet og små slapp litt hele tiden dessverre. Dette har jeg fått kanskje fått fikset på til i morgen. Men endte på en grei 10.plass, så må vel si meg fornøyd med det denne gangen!

Imorgen er en ny dag, og nye muligheter. Kvalen blir trolig på tørt, men det er meldt regn fra kl 12 og jeg skal kjøre løp 15:10, så vi får se. Skal ivertfall prøve å gi gass!

11/5-11

Nettopp kommet hjem fra min første tur rundt Falkenberg banen, og det ble veldig mye mindre kjøring enn jeg hadde håpet på =(

Første passet var det bare surr der nede. Det var ikke delt inn i verken A eller B, kjappe eller sakte kjørende førere, så jeg hadde flere tilfeller hvor jeg holdt på å torpedere førere som kjøre ganske pent i svingene...
Heldigvis ble dette endret på til pass 2 og 3.

I pass 2 gikk det bedre da man slapp unna en del førere som kjørte en del saktere, så fikk gitt litt mer gass, men med et bakhjul som takket for den fine stunden vi hadde hatt sammen =)

Pass 3 var det litt usikkert på himmelen. Det hadde komme noen dråper før vi skulle utpå, som gjorde det uaktuelt med slicks, men det tørket opp. Så kom det litt dråper når vi kjørte ut på, men det var heldigvis kun et par. Fikk også kun kjørt 6 runder pga tiden de hadde surret bort der, så fikk ikke klinket til med en kanon tid, men det kommer =)

Et par tilbud fikk jeg jo smake på, og et bakhjuls løft ned langsiden inn mot sjikana som jeg ikke helt forsto. Bremset slik jeg pleide (tror jeg), så spratt bare hekken opp helt ukontrollert...ikke en god følelse med begge beina av fotpinnene og sykkel som vinglet inn mot en hard sjikane...

Så selv om det ikke ble så mye kjøring, så er jeg fornøyd til å være første gangen jeg kjører der. Så til løpet neste helg, da skal det lades og et par sekunder skal dras av tiden! =)

En stor takk til Ragnar som var med og ned og holdt ut alle de timene! Takk takk!

26/4-11

Påskeferien skulle gå til å få gjort litt med både sykkel og litt reklame artikler, men dessverre så startet ferien med at jeg lå syk, så fikk gjort alt for lite av hva jeg egentlig hadde planlagt... =(

På søndagen og i går var jeg på Karlskoga og kjørte med BikePort, og denne helga kunne ha gått bedre synes jeg.
Med rennene nese og allergi som jeg kunne klart meg uten!

Det hele startet egentlig på første passet som jeg kjørte på søndagen. Ingen ting fungerte som det skulle. Jeg følte med helt på jordet, og fikk ingen ting til å stemme som jeg ønsket. Så det ble 2 korte pass på søndagen før ting begynte å løsne litt.
Så søndagen gikk egentlig bare til å venne meg litt mer til sykkelen og de "herlige" baneforholdene vi har her hjemme...

På mandagen gikk ting litt bedre, eller den startet egentlig veldig dårlig. Valgte å stå over første passet, pga litt kaldt i bakken. Når jeg skulle utpå for mitt første pass, så ville ikke sykkelen starte! Det sa bare KLIKK. Så det passet gikk til skogen, men etter litt fra kobling og til kobling, så startet den igjen, men helt hva som var feil vet jeg ikke =(

Farta gikk ned over og ned over, men selv om jeg ikke kom meg ned på 1,07 tid, så var jeg kun 13 hundre deler fra min personlige rekord der, så med hel sykkel og kropp trygt hjemme igjen, er jeg sånn passe fornøyd.

Har fått testet litt, og vet hva jeg må jobbe med til neste gang jeg er her.

Men en ting er sikkert, det er HERLIG å komme igang med sesongen igjen! =)

Og en stor takk til Tone som var med og tok mange fine bilder =)

Dag 4, og siste dagen her på Cartagena banen...

Ja da var min første Spania tur unna gjort, og jeg reiser herifra med en nådd målsettning, hel sykkel og hel kropp!

Sykkelen fungerer kanon bra! Har prøvd ut litt forskjellige drev idag for å få alt til å klaffe slik jeg ønsket, men pga mangel på diverse drev størrelser, så fikk jeg det ikke til å fungere helt som jeg ønsket.
Ellers så har sykkelen fungert kjempe bra!

Jokke har gjort en kanon jobb når det kommer til demperne! Jeg kan bremse hardt langt inn i svingen uten at det har  noe å si. Sykkelen styrer kanon bra!... Jeg er fornøyd!
Siden jeg ikke hadde vært her før, så ønsket jeg å komme ned på 1,40-tallet, og det klarte jeg ! =) Jeg kommer til å reise herifra med et stor smil, og er klar for sesong start hjemme!

Eneste jeg har å klage på, er at jeg fikk et vepse stikk i nakken under 2. pass, og dette gjorde at jeg måtte bryte det passet for det tok vekk konsentrasjonen min! Møkka veps!

4/4-11

Dag 3 her på Cartagena unnagjort.

Dagen i dag har igjen vært lærerik.
Fått litt hjelp til små mapping av ECU`n, fortsetter med spor kjøring og demper oppsett.
Begynner å bli litt mer vandt med å kjøre med opp-ned giring...veldig sjeldent det blir no bomgiring...heldigvis =)

I morgen skal jeg prøve med litt stivere front, og de nye Pirelli dekka, som skal vist sitte utrolig bra!

Så idag og har det vært bare vell være og fortsetter å krympe runde tidene. Hadde jeg klart å komme ned på 1,40-tallet imorgen hadde jeg vært kanon fornøyd!

3/4-11

Dag 2 her på Cartagena.
Idag har jeg fått snakket en del mer med Jocke og fått jobbet litt med fronten. Stor takk til Norvald Haaland som har lånt meg sin ene fjær! Gjort litt justeringer til morgen dagen for å få den mer stabil i hard oppbremsing, så får se om det blir bedre.

Har fått litt tips av Norvald ang spor valg og litt andre små tips som jeg skal få testet ut imorgen.

Ellers så går det helt greit. Har ikke hatt noen virkelige store tilbud, kun et som var litt for nære på. Men føler jeg får fin feedback fra sykkelen når bakhjulet spinner, så det føles aldri dramatisk ut...så egentlig har jeg ikke tatt i nok =) hehe
Så alt i alt en fin dag med mye lærdom, så får vi se hvordan det går i morgen, forsatt 2 dager igjen med kjøring og mye mye mer å lære!

2/4-11

Da var første dagen unna gjort her nede på Cartagena.
Siden det er første gang jeg er her, og på en helt ny sykkel og "racing" giring så må jeg si meg fornøyd med dagen, selv om det ikke ble noen kjempe tider å henge på hylla.

Dessverre ikke kjørt så veldig mye grunnet, først, så hadde jeg en olje lekk, som jeg håpet jeg fikk ordnet når jeg hadde fått strammet den, men nei. Så fikk jeg smurt den inn med litt silikon, men heller ikke dette funket første gangen, nå var nok jeg litt snål på silikon bruken, så andre gangen jeg smurte inn skruen med silikon ble det heldigvis tett.
Så måtte jeg stå over et pass siden begge felg settene ventet på nye dekk.
Men heldigvis er det kjøring her i 3 dager til =)

Jeg er langt ifra å bruke R1`n slik den skal brukes, men har 3 dager til her nede, så man skal vel få litt fart på den! Det samme er å få lært seg banen skikkelig... Sliter litt med at jeg kjører litt trangt, Rudskogen sitter bra i kroppen, så det er noe jeg får bare trene mer på!
Men det er iaf herlig å kjøre den. Alt funkerer bra, tross det er jeg som har skrudd sammen det meste, så kan ikke klage!
Får hjelp av Jocke med demperne, slik at dette skal fungere optimalt, noe jeg synes det også gjør. Dekka sliter utrolig pent, og sykkelen er stabil!

Ellers, kanon vær! Sol og en frisk bris. Det er meldt litt ymse imorgen, men satser på fint vær da også.
Så alt i alt, en helt ok dag på "jobben" =)


27/3-11

Takk til Frode Moe og mc24 for en fin artikkel på nettet!
Gå inn her for å ta en titt på den.Nå er det heller ikke mange dager til man sitter på flyet ned til Spania for å endelig få kjørt litt roadracing igjen!
Var å leverte sykkelen i går for frakt ned, så nå er det bare å telle ned dager =)

Flyet går 06:35 på fredags morgen, så istedet for å dra på jobb, så skal jeg sitte på flyet.. Gleder meg!

15/3-11

Da var mc messa i Lillestrøm over og fikk mye positiv tilbake meldinger på sykkelen, så det var kjempe artig!
Stor takk til Gjermund hos Yamaha Skandinavia som ordnet slik at jeg kunne stille ut sykkelen min hos Yamaha sin stand.
De hadde laget en fin liten platting med spotter under, og der stod sykkelen og tok seg fint ut =)
Stor takk til alle som kom å slo av en prat!

Jeg har også bestemt meg for å reise til Cartagena med Sundby racing. Det blir kjøring 2.- 5.april, og det blir mye kjøring! Så jeg gleder meg utrolig mye. Skal bli kjempe artig å endelig få testet sykkelen og gi gass igjen!
Så satser jeg på sol, sol og enda litt mer sol der nede! =)

21/2-11

Da er sykkelen fått seg et strøk med lakkering.
Takk til Vegar og Glenne Billakkering for det!

Nå er det bare å vente på et par logoer, så får man sendt sykkelen ned til Skilt og Fasadehjelpen, slik at man får på noen klistremerker.

Venter fortsatt på noen små deler, så har ikke fått staret sykkelen ennå, men gleder meg! =)


28/1-11

Den nye skinndressen min har kommet! Det er en Dainese Trickster Prof. Canguro Estiva, så det er en skinndress laget av kenguru skinn. Dette gjør at dressen blir litt lettere, og etter min jakt med å få ned vekt på sykkelen, så hjelper jo dette litt til =)

Igjen, en stor takk til Lene Graarud for all hjelp!

11/1-11

Da har jeg endelig en rullende sykkel igjen =)
Demperne har nå kommet fra Jocke, og det virker veldig bra! Gleder meg til å få testet det...

Leo Vince eksos anlegget er også montert.

Ene Arai RX-7 GP hjelmen fra SPS har kommet.

HM Quickshifteren fra Plassen Mc og Racing har kommet =)

Så nå har det skjedd litt =) Nå blir det bare å få prøve montert litt kåper og få de til å passe, så blir det å sende de avgårde til lakkering... Gleder meg utrolig mye til å få kjørt !!!!

23/12-10

I dag har jeg vært inne hos Alf Graarud Motor og fått kjøpt meg en Yamaha YZ 250F 2010 modell.

Denne kommer jeg aktivt til å kjøre med nå under vinteren slik at man ikke rustner helt til sesong start.

16/12-10

2 nye sponsorer har kommet og har bidratt litt til min debut i Superbike neste sesong.

Disse er;
Blikkenslager`n Terje W. Granstrøm
                              og
Bygg og Tømrermester Jan Andersen & Sønn


Tusen takk for bidraget!

10/12-10

Da begynner det å hende litt ting igjen =)

SPS
har kommet med litt små greier til en kanon pris!
Så nå ligger det et komplett Leo Vince eksos liggenes, og bare venter på å bli montert.
Kommer også til å kjøre med Arai RX7-GP på hodet =)

"Ryktene" sier at jeg troligen kommer til å få QuickShifteren til uka. Dette blir en HM Quickshifter, takk til Tor Erik Plassen på Plassen Mc og Racing.

Jocke på FJJ Racing håpet på å bli ferdig med gafflene mine til uka, så da kommer kanskje disse og resten av demperne til slutten av uka? Er lov å håpe =)

12/11-10

Da har jeg fått demontert litt til =)
Öhlins TTX bakdemper er kjøpt inn, gafflene er snart på vei til FJJ Racing (Jocke) for å "vokse" litt =)


Mitt nye start nr blir 35 til sesong =)

25/10-10

Da har demonteringen og oppbyggningen begynt! =)

Fått tatt av kåper og gammelt ledningsnett+ecu, slik at det nye skal få plass =)

Nå er det bare å vente på litt mer penger i kassa, slik at kåper kan bestilles =)

14/10-10

Da er endelig sykkelen kommet!
Var å hentet den ut hos Graarud Motor idag, og fikk kjørt mine første mil på den. Nå er det bare å få kjørt den inn over helga, slik at nedrivningen kan starte, og opp byggningen begynne! =)

4/10-10

Da har jeg vært inne hos Alf Graarud Motor og bestilt meg sykkel for neste sesong ! =)
Det ble en ny Yamaha R1, så nå er det bare å vente på at den kommer i "posten" =)

Tusen takk til Lene og Andrè hos Alf Graarud Motor og   Yamaha Norge! Uten dere, så hadde nok ikke neste år sett like "lovende" ut som det den gjør nå!

Vil også takke Yamaha Norge for at dere ønsker å hjelpe!


Kommer også til å kun kjøre med Yamalube neste år.

10/9-10

Da er sesongen helt over for i år, og lader opp for en ny og rå sesong i Superbike.

Vil takke alle som har fulgt meg og støttet meg i år! Takk!


Har du lyst til å hjelpe meg med noen kroner til neste sesong?
Sett inn noen kroner på; 0539 75 03722
Merk de med ditt navn!
Store som små summer tas hjertlig imot! =)

Da har jeg også klart å bli "Skandinavisk mester" i Rookie 1000!


Dessverre så var jeg ikke påmeldt i SO (Skandinavikse mesterskapet), så jeg vil ikke bli offisielt kåret som vinner dessverre, selv om jeg har meste poeng i SO, med 12 poeng foran nr.2 som blir da kåret som vinner...

Jeg har bare kjørt 4 løp, mens vinneren har kjørt nesten alle 10.

5/9-10


Da har det vært arrangert SO i Roadracing i Karlskoga på Gelleråsen (Karlskoga Motorstadion)

På løpene som ble kjørt på Våler for 2 helger siden, kjørte man i 2 serier sammtidig, N-Cup og Scandinavian Open (SO) og fikk derfor poeng i 2 serier.
Der kjørte jeg til seier i begge løpene og fikk derfor 50 poeng i SO.
 
Dette var noe jeg ikke var klar over, før jeg fikk en mail hvor jeg ble fortalt at jeg faktisk lå på 3. plass sammenlagt i SO, med kun 27 poeng bak lederen og burde derfor stille opp å kjøre i SO finalen.
Da var det bare å melde seg på og gjøre seg klar til enda ett løp, selv om jeg var sikker på at sesongen var over for dette året, men heldigvis var den ikke det...
 
På lørdagen våknet man opp til en litt kjørlig morgen. Lå litt frost på benkene som stod i skyggene og man var ikke helt klar for å gi gass rundt en kald bane. Vi fikk også beskjed fra race ledelsen at steder på banen, holdt skyggen seg lenge, og feste kunne være mindre bra på disse stedene.
Heldigvis for min del, så skulle ikke jeg kjøre kval før kl 10:25 og da hadde solen rukket å varme opp banen litt.
 
Jeg kjørte ut på kvalen, og visste at jeg måtte kjøre fort for å henge med, da det var mange svensker som hadde dette som hjemmebane og ville ta seier her hjemme. Både den finske lederen og den svenske andremannen var på plass, og jeg visste at jeg måtte gi gass for å kunne ta noen seier.
Kjørte helt greit, men klarte ikke å kjøre så fort som jeg ønsket. Kjørte inn under kvalet og tok en liten pust i bakken, fikk litt feedback på hvor jeg burde gasse litt mer og var klar for å kjøre ut og sette en god tid. Dette fungerte og jeg kjørte inn en ny personlig rekord og tok også Pole Position, og nesten ett sekund fortere enn neste mann, og jeg gledet meg til løpet!
 
Når det var klart for løp, var nervene virkelig til stede. Gjorde meg klar og prøvde å holde fokuset på det jeg skulle gjøre, komme først til mål!
På prøve starten fikk jeg årets start og suste av gårde langt foran de andre, men dessverre var dette kun prøve starten.
Når den virkelige starten gikk, ble jeg litt ukonsentrert da han ved siden av meg tok en tjuvstart, så jeg fikk ikke den starten som jeg fikk på prøvestarten.
Jeg var nr 2 inn i første svingen, og jeg var sikker på at han foran hadde tatt en tjuv start, noe jeg fikk bekreftet da vi passerte på 1. runde. Jeg ble liggene bak han ett par runder, før jeg bestemte meg for at jeg skulle forbi. Dette gikk helt fint, og bremset meg forbi han inn i en trang venstre sving, og kunne da bare reise av gårde. Jeg fikk beskjed at jeg hele tiden kjørte litt og litt ifra de bak og kunne ta en fin og kontrollert seier, med 13 sekunders marginal ned til 2.mann!
 
Etter lørdagens løp var det bare å sjekke listene og hvordan jeg nå lå ann i sammendraget, og lå fortsatt som nr 3, men nå kun med 9 små poeng bak lederen, så dette skulle bli hardt, så jeg måtte vinne søndagens løp, og han som ledet kunne ikke komme bedre enn 3. plass!
 
På søndagen var det ett par grader mer i lufta, men ikke stort å skryte av.
Fikk ett par kjempe runder under kval og igjen så kvalet jeg meg inn til Pole Position! Og da har jeg også tatt Pole i alle mine løp denne sesongen!
 
Nå var det klart for siste løp, og nå måtte jeg ta i hvis jeg skulle ta hjem seieren i Rookie 1000 klassen her i SO!
Vi rullet pent ut på banen, og jeg var utrolig fokusert, men også ganske små nervøs.
Prøve starten gikk greit, men dessverre fikk jeg ikke den virkelige starten til å gå like bra, og dermed kom lederen av sammendraget susende forbi meg og kjørte knall sterkt! Han dro fort fra meg ett par meter den første runden, men jeg hentet meg raskt inn og var fort oppe i bakhjulet hans og var klar til å kjøre forbi.
Inn i en veldig skarp høyre går han over ende, og meg rett på bakhjulet, så er det nesten så jeg kjører rett i han og går over ende selv, men må ta ett utrolig langt ytterspor og må seg meg inn i svingen for at det ikke kommer noen som jeg kan kjøre rett inn i, så her var det nære på.
 
Dette gjorde at jeg nå kunne ta det litt roligere, for nå hadde jeg ikke så stort press på meg. Resten av løpet gikk helt fint, og jeg kunne kjøre inn som vinner av dette løpet og vinner av det Skandinavsike mesterskapet i klassen Rookie 1000!
Jeg har også kun kjørt 4 av 10 mulige løp i SO og heldigvis vunnet alle, slik at dette ble mulig!
 
Å vinne her i Karlskoga, etter at jeg har vunnet den norske norges cup serien og etter jeg trodde jeg var ferdig for sesongen var en herlig følelse! Jeg kan ikke annet enn å smile etter en kanon sesong, og ikke minst, vinne over svenskene på hjemmebane =)
 
Vil takke alle som har heiet og støttet meg! Tusen takk for en herlig sesong, og jeg håper dere er like spente og gleder dere like mye som meg til neste år!

23/8-10

Da har jeg offisielt blitt Norges Cup vinner i klassen Rookie 1000 ! =)

Tusen takk til alle dere som har støttet meg stort og smått ! =)


23/8-10

Da har jeg vært å kjørt siste løps helga for denne sesongen på Våler banen i Hedmark.

Kom opp på torsdag og fikk rigget opp.
På fredagen var det fint vær, men vi fikk kun et trenings pass denne dagen, noe som var helt på trynet... Fikk ikke justert sykkelen, noe jeg kom til å slite med under kval og løp.

På lørdagen våknet man opp til regn og våt bane, og de som har kjørt på Våler, vet at det er veldig glatt pga mye gummi rester rundt banen.
De første rundene på kvalen kunne ha gått skikkelig ille, da jeg fikk 2 kjempe tilbud på high-side ut at sjikana, men det gikk heldigvis bra. Jeg var veldig glad jeg hadde fått opp tempo på regn, for jeg kvalet meg inn til Pole Position, med kun 0,19sek foran 2.mann =)

På løpet hadde solen kommet frem og banen var tørr!
Starten gikk og jeg tok starten, og holdt meg foran. Var kun et tilfelle hvor han bak kom forbi, men jeg tok meg forbi med engang, og det holdt hele veien til mål, og seier igjen! =)

Søndagen var det sol hele dagen.
Kvalet også denne gangen inn til Pole, så dermed har tatt Pole i alle mine løp denne sesongen! =)

Løpet gikk bra. Jeg hadde fått myket opp fronten litt for jeg slet med arm pump og skuldrene tok opp mye, så jeg ble fort sliten og kunne ikke gi 100%, men det hjalp litt i løp 2.
Jeg kjørte inn til seier i dette løpet også, og ny pers.

Dermed kunne jeg avslutte sesongen med å stå øverst på toppen av pallen! =)

5/7-10

I dag gikk dessverre Lars-Rune Jensen bort i en tragisk mc ulykke i Sarpsborg.

Lars-Rune var en aktiv mc fører og stor trivdes både på banen og på veien.
Han hadde nettopp kjøpt seg en ny Suzuki banesykkel som han begynte å få farta på og skulle være med å kjøre N-Cup i Karlskoga om 3 uker...
Dessverre ble det ikke slik.

Mine tanker går til din familie og spesielt din kjære Ragnhild og din datter Andrea.

Du vil alltid bli husket som den trivlige, hjelpsomme og snille personen du var!


Hvil i fred! Du vil bli savnet!

28/4-10

Da var sesongen igang =) Herlig!!!
Fikk vært hos Alf Graarud og hentet dekk og regndress (noe jeg virkelig fikk behov for idag)

Idag har endelig dagen kommet som jeg har ventet på, sesong start! Dessverre, så startet sesongen med ca 5 grader og regn... Jeg har ikke noe imot å kjøre i regn, for da merker man virkelig at man lever oppe på der, men hadde helst sett at det var sprutende sol og noen grader til =) Men man kan jo ikke få det som man vil hver gang, og regn kjøring er jo en fin trening, men tanke på at vi bor i Norge hvor det ikke er uvanlig med regn...

Kjøringen gikk greit. Kan vel ikke si det gikk kanon, men greit, slet veldig med at hendene ble så kalde, så kjørte ca 7 runder før jeg måtte inn og varme de igjen. Så hvis det blir slike forhold i 2010, ja da må jeg sette på noen varmeholker =)
Jeg har ikke gjort noe med sykkelens demper, selv om jeg burde ha slakket fjørene litt, men idag var det mest å kjøre, få beveget seg litt og kjørt inn den nye skinndressen og det gikk jo bra...

Hadde ett kjempe tilbud ut av depo kurven hvor jeg landet på tanken før føttene fant fothvilerene og med det kjørte jeg dagens siste runde, noe jeg tror flaggvaktene ble veldig glad over, siden jeg var den eneste ute på banen og de begynte å bli våte og kalde....

Men nå er det bare å lade opp til helgen da Lars Nilsen og jeg reiser på trenings leir på Våler i Hedmark. Håper på noe bedre vær enn vi har hatt idag, slik at jeg kan prøve ut de nye Michelin dekkene... =)

Full fart=)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

S.Ø Halvorsen. | Svar 04.06.2012 11.47

Skjønner at du var stresseti helgen ja,..mye på en og samme helg!
Men da må det bli full klaff neste gang!:)

Lykke til videre.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.07 | 15:06

Med tankte på vektene man sparer, så er det billig faktisk. Tenk bare på hva et karbon kåpe sett koster ;)

...
26.07 | 16:27

mye penger også. :)

...
04.06 | 11:47

Skjønner at du var stresseti helgen ja,..mye på en og samme helg!
Men da må det bli full klaff neste gang!:)

Lykke til videre.

...
03.12 | 15:55
Jensen Racing har mottatt 20
Du liker denne siden